Mistä rahaa passiivisesti

Mistä rahaa passiivisesti?

Jos lopetat nyt työnteon, loppuvatko myös tulosi? Jos saat kuukausipalkkaa ja irtisanoudut, tulosi loppuvat samalla. Jos teet konsultointia asiakkaille, niin tulot loppuvat, kun lopetat työskentelyn heille. Mistä rahaa tulee tämän jälkeen? Mikäli tilanteesi on tämä, ansaitset aktiivista, eli ei-passiivista tuloa. Aivan kuten suurin osa muistakin suomalaisista ansaitsee. Siis niistä, jotka käyvät palkkatöissä ja saavat rahallisen korvauksen vastikkeeksi tekemästään tuntimäärästä. Mistä rahaa passiivisesti - perinteinen tapa Hieman erilainen tapa on passiivinen tulo. Passiivinen tulo on tuloa, jota saat ilman, että sinun täytyy vaihtaa omaa aikaasi palkkaan. Se on rahaa, jota ansaitset myös silloin, kun et aktiivisesti työskentele.

Mitä on passiivinen tulo?

Passiivinen tulo on tuloa, jota ansaitset myös silloin, kun et työskentele aktiivisesti.

Usein passiivinen tulo on luonteeltaan sellaista, että se vaatii alkuun kovaa työtä. Työn hedelmistä pääsee nauttimaan myöhemmin ilman jatkuvaa ajallista panostusta. Mistä rahaa passiivisesti - passiivinen tulo Tehdystä työstä tuleva korvaus on alkuvaiheessa vaatimatonta, kuten yllä olevasta kuvaajasta näkee. Ajan kuluessa tulot kuitenkin kasvavat samalla, kun työmäärä vähenee huomattavasti. Monet luovat passiivisia tulovirtoja, jotta voisivat mahdollistaa itselleen tietyn elämäntyylin. Passiivisen tulon ansiosta pystyt halutessasi käyttämään aikaa enemmän siihen, mikä sinulle on tärkeää ja minkä tekemisestä nautit.

Passiivinen tulo voidaan jakaa passiivisuuden suhteen kahteen eri kategoriaan:

  • Täysin passiivinen tulo. Tästä esimerkkinä on rojaltitulot, joita voi saada mm. kirjoista ja musiikista.
  • Semipassiivinen tulo, joka vaatii jonkin verran ylläpitotyötä. Esimerkkinä voisi olla vuokratulo, joka on pääosan ajasta täysin passiivista, mutta välillä vaatii joitain toimenpiteitä. Uuden vuokralaisen etsiminen, lainan hoitaminen sekä remontit vaativat omistajan huomiota. Tästäkin esimerkistä on toki mahdollista tehdä täysin automatisoitua itselleen, mikäli palkkaa jonkun hallinnoimaan asuntoja. Valtaosa passiivisen tulon muodoista on semipassiivisia.

Mitä passiivinen tulo ei ole?

Monella on käsityksiä siitä, mitä passiivinen tulo voisi olla. Käydään kuitenkin läpi, mitä se ei ole.

Passiivinen tulo on tasaista ja jatkuvaa tuloa, mutta se ei ole kuitenkaan 100% varmaa tuloa. Onkin suositeltavaa rakentaa useampia passiivisen tulon lähteitä. Aivan kuten sijoitustoiminnassakin, on tämänkin suhteen hyvä tehdä hajauttamista. Osa passiivisista tulovirroista voi kestää useita vuosia tai jopa vuosikymmeniä, mutta ikuista tulovirtaa nekään eivät tarjoa.

Passiiviseksi tuloksi ei lasketa kerralla tulevia rahasummia. Perintö tai asunnon ja arvopapereiden myynti ovat kertaluontoisia tapahtumia, eikä niillä ole passiivisen tulon vaatimaa jatkuvuutta.

Piña coladan kiskominen päivästä toiseen autiolla hiekkarannalla kaislahame päällä ilman ajatustakaan liiketoimista on varmasti houkutteleva ajatus. Kohtalaisen lähelle voi tätä päästäkin, mutta täysin ilman ylläpitoa harva bisnes pyörii. Biitsiltä on vähintäänkin silloin tällöin vastailtava sähköposteihin, tehdä (tai teettää) markkinointitoimenpiteitä tai tarkistaa, että kaikki tulot ovat tulleet tilille.

Passiivisuus on myöskin suhteellista. Toisen aktiivinen voi olla toisen passiivinen. Jos olet tottunut työskentelemään 70 tuntia viikossa ja nyt työskenteletkin enää 30 tuntia, niin tämä tuntuu siltä kuin olisit jatkuvasti lomalla. Jos taas olet nauttinut täysillä hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidosta (joka sekin on kyllä passiivista!), voi 5 tuntia viikossa tuntua ylitsepääsemättömältä työmäärältä. Voi olla, että liiketoimintasi on sinulle passiivista, mutta samalla työllistät muita, jotka tekevät osan työstä.

Osaa passiivisen tulon malleista leimaa “get rich quick” -tyyppinen markkinointi ja hehkutus. Nettihuijaukset sekä jotkin verkostomarkkinointiyritykset ovat erityisesti kunnostautuneet tällä saralla. Ajatusmalli, että voisi saada jotain tekemättä mitään, on monelle houkutteleva ja siksi ihmiset lankeavatkin näihin houkutuksiin.  Osa toivoo saavansa jostain rahaa nopeasti ilman, että tuottaa kenellekään lisäarvoa. Pitkällä tähtäimellä hyvän lisäarvon tuottaminen luo kestävän pohjan ja on välttämätöntä menestyksen kannalta. Voit vannoa vetovoiman lakiin tai rukoilla yltäkylläisyyttä, mutta todellinen passiivinen tulo vaatii etupainoitteista työtä. Passiivisten tulovirtojen luominen on varsin aktiivista työtä, mutta kiitos seisoo lopussa.

Mistä sitten passiivista tuloa saa?

Tässä muutamia esimerkkejä siitä, mistä rahaa voi ansaita passiivisesti.

Rojaltit

Kirja kirjoitetaan lähtökohtaisesti kerran, jonka jälkeen jokaisesta myydystä kirjasta kilahtaa pelimerkit kirjailijan kassaan. Säveltäjä säveltää kappaleen, jonka jälkeen rojalteja kilisee myytyjen levyjen ja radiosoittojen perusteella.

Sijoitustuotot

Osakemarkkinoille sijoittava voi saada osinkoina passiivista tuottoa sijoituksilleen ja asuntosijoittaja saa vuokratuottoja omistamastaan asunnosta.

Automatisoitu liiketoiminta

Automatisoidut liiketoiminnat muodostavat mukavan laajan kentän, jossa temmeltää. Digivallankumous.fi:ssä käsittelemme pääsääntöisesti automatisoituihin liiketoimintoihin kuuluvia passiivisen tulon lähteitä ja niistä alaryhmää “digitaaliset sisältötuotteet“. Keskitymme digitaalisiin sisältötuotteisiin siitä syystä, että pidämme itse niitä äärimmäisen mielenkiintoisina ja niistä on painavaa sanottavaa. Musiikin säveltämisestä kenelläkään meistä ei ole kovin kattavaa kokemusta, joten senkin takia jätetään se ja muut vastaavat niiden alojen ammattilaisille.

Yksi todella hyvä tapa passiivisen tulon hankkimiseen on paketoida omaa osaamista sähköisiksi informaatiotuotteiksi. Koska tuotteet toimitetaan sähköisesti, on myynnin ja toimituksen automatisointi huomattavasti helpompaa kuin fyysisten tuotteiden tai läsnäolevien koulutusten kanssa. Digitaalisissa tuotteissa on se mukava puoli, että kerran tehtyä tuotetta voi käytännössä myydä rajattomasti marginaalikustannuksen ollessa lähes nolla. Olemattoman marginaalikustannuksen huomattava etu on myös se, että suosittelumarkkinoinnissa (ns. affiliate-markkinointi) mainostajalle on mahdollista antaa hyvinkin huomattavia provisioita myynnistä. Tyypillisesti provisiot ovat 30-70% tuotteen hinnasta.

Esimerkkejä sähköisistä informaatiotuotteista:

Kaikissa näissä on omat ominaispiirteensä, joista voisi jokaisesta kirjoittaa montakin artikkelia. Suurinta osaa luetelluista käsittelemmekin myöhemmin muissa artikkeleissa.

Kirjoita nyt kommentteihin alle, mistä sinä haluat kuulla lisää ja vaikuta tulevaan sisältöön!

Mitä ajatuksia sinulle heräsi? Kommentoi ja kerro!

Henri Liljeroos

Olen yrittäjä ja skaalautuvien liiketoimintamallien ylin ystävä. Haluan, että suomalaiset asiantuntijat oppivat ottamaan hyödyn irti Internetin tuomista mahdollisuuksista. Verkkokurssit ja muut skaalautuvat koulutusmuodot ovat suurimmalla osalla vielä hyödyntämättä. Uskon, että tässä pystyn olemaan monen apuna ja tukena. Jos näet, että voin auttaa sinua, niin lähetä sähköpostia [email protected] ja jatketaan jutustelua :)

Trackbacks

  1. […] Vai ovatko tasapainoinen hyvinvointi ja tiukat vatsalihakset ainoat asiat, joiden valmennus verkossa tuovat passiivista tuloa? […]

  2. […] tulokatto. Jos puolestaan keskityt tuotteisiin, sinulla ei ole tulokattoa. Tätä kutsutaan myös passiiviseksi tuloksi tai semipassiiviseksi tuloksi. Esim. kampaaja leikatessaan asiakkaidensa tuotteita asettaa […]

  3. […] Voit tehdä rahaa millä tahansa harrastuksellasi tai kiinnostuksen kohteellasi. Siis aivan millä tahansa. Kun teet harrastuksestasi bisneksen, niin ansaitset tehden sitä mitä rakastat. Kun teet bisnestäsi digitaalisilla tuotteilla, niin säilytät lisäksi vapauden ajankäyttösi suhteen. Innostuksesi aiheeseen auttaa sinua myös tekemään asioita pitkäjänteisemmin ja kantaa sinut ongelmien yli, joka parantaa huomattavasti mahdollisuuksiasi isoon menestykseen. Tässä on mahdollisuus todelliseen elämäntapabisnekseen ja passiiviseen tuloon! […]

  4. […] myyminen on hyvä tapa ansaita rahaa passiivisesti, saada lisänäkyvyyttä itsellesi ja yrityksellesi sekä luoda brändiä oman alueen johtavana […]

  5. […] Vaikka yli 100 000€ vuositulot voivat kuulostaa utopistiselta haihattelulta, niin sen saavuttaminen on kuitenkin täysin mahdollista. Sekin on mahdollista, että tilillesi tipahtaa 100 000€:n edestä lisäansioita. En sano, että se tulisi ilman työtä, mutta harvoin mikään tulee. On totta, että yli 100 000€ vuositulon voi saavuttaa monella tavalla, mutta Digivallankumouksessa keskitytään pääosin digitaalisiin informaatiotuotteisiin. Tarkemmin sanottuna pääpaino on tuotteissa, joista syntyy passiivista tuloa. […]

  6. […] ovat pysyneet melkein muuttumattomana vuosia ja ovat tuottaneet omistajilleen miljoonia dollareita passiivista tuloa samalla tarjoten lisäarvoa […]

  7. […] vuotta sitten hankkima Maneesh Sethin Passive Income Master Class -verkkokurssi, joka käsitteli passiivista tuloa ja neuvoi yksityiskohtaisesti aloittavia yrittäjiä alkuun oman verkkobisneksensä kanssa. Pakko […]

  8. […] luovuttavat kokonaan, kun passiivista tuloa ei alkanutkaan […]