Verkkokurssien 20 huimaa hyötyä!

Asiantuntijana voit paketoida neuvosi, tarinasi ja koulutuksesi verkkokurssiksi. Näin voit myydä asiakkaalle oman aikasi sijasta käyttöoikeuden tuotteeseesi. Verkkokurssit ovat itse asiassa monella tapaa  parempia sekä opiskelijalle että asiantuntijalle kuin perinteiset kasvokkain järjestettävät kurssit. Verkkokurssit tarjoavat huimia mahdollisuuksia yrityksille, kouluttajille, valmentajille ja itseopiskelijoille. Lue läpi seuraavat 20 verkkokurssien hyötyä, niin tiedät miksi!

Huom! Jos haluat nähdä miltä moderni verkkokurssi näyttää, niin seuraa tämän artikkelin lopussa olevia ohjeita ja saat maksutta tekemämme Nettikurssien ABC -verkkokurssin!

Verkkokurssien hyödyt kurssin kävijälle

1. Useilla verkkokursseilla opiskelun voi aloittaa heti. Tällaista verkkokurssia kutsutaan “evergreen” -kurssiksi (suomenkielinen vastine ei liene kuitenkaan “ikivihreä”). On hyvä, että opiskelun voi aloittaa silloin kun asia on ajankohtainen ja innostus suurimmillaan.

2. Verkkokurssia voi opiskella koska tahansa. Juttelin juuri erään isän kanssa, jolla on pieniä lapsia. Hän kertoi, että hänen opiskeluaikansa alkaa sitten kun lapset ovat menneet nukkumaan. Nettikurssit mahdollistavat hänen opiskelunsa. Sinun ei tarvitse taivuttaa omaa aikatauluasi kurssin pitäjän aikatauluun opiskellaksesi asioita nettikurssien avulla.

3. Verkkokurssia voi opiskella missä tahansa. Tarvitset vain tietokoneen, tabletin tai matkapuhelimen, jolla pääset nettiin. Sinun ei tarvitse matkustaa toiselle paikkakunnalle tai jopa toiseen maahan saadaksesi huippukoulutusta. Voit opiskella vaikkapa junassa tai linja-autossa.

4. Verkkokurssit ovat usein edullisempia kuin vastaavansisältöiset perinteiset kurssit, sillä kouluttaja ei myy omaa aikaansa, vaan tekemänsä digitaalisen tuotteen.

5. Voit oppia maailmanluokan huippukouluttajilta, joiden koulutukseen et muuten pääsisi käsiksi. Joka tapauksessa pääset käsiksi heidän koulutukseensa verkkokurssien avulla helpommin ja edullisemmin.

6. Voit kerrata oppimasi asiat helposti käytettävissä olevista verkkokurssimateriaaleista. Voit myös esimerkiksi pysäyttää videon, kelata sitä edestakaisin ja tehdä muistiinpanoja kaikessa rauhassa.

7. Asiantuntija on joutunut miettimään kurssinsa sisällön huolellisesti rakentaessaan myytävää tuotetta, joten saat saman opin mahdollisesti paremmin jäsennellyssä ja tiiviimmässä paketissa kuin perinteisellä kurssilla.

8. Useat verkkokurssit etenevät ajassa siten, että saat kurssin edetessä aina sopivan määrän materiaalia oikeaan aikaan. Monet verkkokurssit mahdollistavat sinulle yksilöllisesti etenevän kurssin, jonka käymisen voit aloittaa sinulle sopivalla hetkellä. Aivan kuin sinulla olisi henkilökohtainen opettaja tai valmentaja, joka tönii sinua säännöllisesti eteenpäin.

Verkkokurssien hyödyt asiantuntijalle

9. Verkkokurssien tarjoaminen voi olla sinulle paras keino erottua kilpailijoistasi. Vai kuinka moni kilpailijasi tarjoaa verkkokursseja opettamastasi aiheesta? Nyt on sinun aikasi lyödä oma lippusi verkkokurssien kentälle. Yhä useammat asiakkaat osaavat  jo myös pyytää koulutusta verkkokurssin muodossa.

10. Voit auttaa useampia asiakkaita kun monistat koulutuksesi verkkokurssiksi. Voit auttaa itse asiassa lähes rajatonta määrää asiakkaita, koska rajoittava tekijä ei ole enää sinun aikasi ja läsnäolosi. Sinun ei tarvitse enää myydä eioota tai jättää koulutustasi myymättä, koska oma kalenterisi ja jaksamiskykysi natisevat liitoksissaan.

11. Verkkokurssi on mahdollista hinnoitella edullisemmaksi kuin vastaava kasvokkain opetettava kurssi, koska se skaalautuu paremmin. Edullisempi hinta mahdollistaa usein laajemman ostajajoukon.

12. Ei enää jatkuvaa matkustamista ympäriinsä ja samojen asioiden kouluttamista kerrasta toiseen eri asiakkaille. Hyvin tehty verkkokurssi hoitaa rutiininomaisen kouluttamisen, jotta sinä voit käyttää aikasi tuottavammin ja mukavammin.

13. Sinulle maksetaan toimittamastasi lisäarvosta, ei työtunneistasi.

14. Saman verkkokurssin kävijöistä koostuva yhteisö on kurssin kävijälle usein valtava lisäarvo. Kurssilaiset voivat vastailla toistensa kysymyksiin, auttavat toisiaan eteenpäin ja tukevat toistensa matkaa. Parhaiten yhteisö toimii kun keskustelua käydään kontekstissa verkkokurssin sisällä, kurssimateriaalien ohessa.

15. Koulutuksesi pysyy aina yhtä laadukkaana jokaiselle asiakkaallesi. Tämä auttaa sinua pitämään yllä asiantuntijastatustasi.
Asiakas voi ostaa koulutuksen heti kun hän havaitsee siihen tarpeen. Kun asiakkaasi ei joudu sovittamaan aikatauluaan sinun aikatauluusi, niin kauppa syntyy todennäköisemmin.

16. Verkkokurssien avulla voit rakentaa bisneksestäsi paikkariippumattoman. Voit rakentaa ja markkinoida bisnestäsi yhtä hyvin etelän lomakohteessa kuin kesämökilläsikin. Tarvitset bisneksesi hoitamiseen vain verkkoyhteyden. Voit ansaita sitä kuuluisaa passiiivista tuloa, jolloin ansaitset myös nukkuessasi.

17. Koska verkkokurssisi on tuote, jonka myymiseen ei tarvita sinua, voit antaa muiden hoitaa tuotteesi myymisen. Voit käyttää apunasi kumppanuusmarkkinointia ja internet-markkinointia kun myyt digitaalista tuotetta.

18. Erityisesti videopohjaiset verkkokurssit koetaan rahallisesti erittäin arvokkaiksi vaikka ne sisältäisivät vain murto-osan samasta aiheesta kirjoitetun kirjan sisällöstä. Kirjojen hintahaarukka on vakiintunut asiakkaiden mielissä, verkkokurssien hintahaarukka ei. Olen ostanut itse muun muassa verkkokurssin, jonka hinta on 1500€.

19. Verkkokursseille on lukemattomia käyttökohteita; tietojen ja taitojen koulutus, yritysten sisäinen koulutus, jälleenmyyjien ja yhteistyökumppaneiden koulutus, seminaaritallenteiden myyminen, … Vain mielikuvitus on rajana kun alat nähdä maailmaa vaaleanpunaisten verkkokoulutuslasien läpi 🙂

20. Verkkokursseilla on juuri nyt valtava uutuusarvo. Sinun kannattaa ehdottomasti hyödyntää verkkokurssien uutuusarvo omassa liiketoiminnassasi.

Petri Hiissa

Olen internet-liiketoimintavalmentaja ja autan asiantuntijoita rakentamaan menestyvää liiketoimintaa verkossa. Nettikurssit, verkkovideot ja skaalautuvat liiketoimintamallit ovat erityisen lähellä sydäntäni. Jos koet, että voin auttaa sinua, niin lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Trackbacks

  1. […] olemme käyttäneet juuri tätä keinoa tavoittaaksemme loppuasiakkaamme. Myytävät tuotteet ovat verkkokursseja, jotka on suunnattu valmistavaan teollisuuteen. Aivan alkuvaihetta lukuunottamatta olemme […]

  2. […] haluat lisää vapautta ja ansaintamahdollisuuksia liiketoimintaasi, niin videopohjaiset verkkokurssit ovat paras tietämämme ansaita omalla osaamisellasi. Jos huomaat opettavasi asiakkaillesi samoja […]

  3. […] useampia ihmisiä kerralla tai valmentamalla livelähetysten välityksellä. Kuitenkin verkkokurssit nostavat arvontuottokyvyn täysin uudelle tasolle, koska kouluttajien osaaminen ei ole enää […]

  4. […] NEWSVerkkokurssien 20 huimaa hyötyä!Videoinnista uusi kansalaistaito?Älä huku keskinkertaisuuteen eli kuinka erottua […]