Digisurffari

100 000€ suunnitelma – tästäkö lisäansioita?

Tälle artikkelille on myös julkaistu jatko-osa nimeltään “200 000€ suunnitelma – rakenna bisnes, jossa on lupa lomailla

Miltä tuntuisi sellainen elämäntilanne, jossa saisit lisäansioita auttamalla muita kanssaihmisiä eteenpäin ja tilillesi tupsahtaisi vuodessa aimo summa rahaa ilman, että tapat itsesi työllä? Miltä tuntuisi, jos voisit työskennellä kuukaudessa 10-20 tuntia ja silti netota vuodessa yli 100 000€ ilman stressiä ja hampaiden kiristelyä? Kenties voisit samalla matkustella ulkomailla uusia kokemuksia hakien tai vaikkapa nautiskella kauniista kesäpäivästä laiturin nokassa virveliä heitellen?

Vaikka yli 100 000€ vuositulot voivat kuulostaa utopistiselta haihattelulta, niin sen saavuttaminen on kuitenkin täysin mahdollista. Sekin on mahdollista, että tilillesi tipahtaa 100 000€:n edestä lisäansioita. En sano, että se tulisi ilman työtä, mutta harvoin mikään tulee. On totta, että yli 100 000€ vuositulon voi saavuttaa monella tavalla, mutta Digivallankumouksessa keskitytään pääosin digitaalisiin informaatiotuotteisiin. Tarkemmin sanottuna pääpaino on tuotteissa, joista syntyy passiivista tuloa.

Käytännössä voit päästä 100 000€ vuosituloihin seuraavan prosessin avulla:

 1. tiedostat, että tämä on ylipäätään mahdollista
 2. tiedostat, että tämä on sinulle mahdollista
 3. päätät tarttua tuumasta toimeen
 4. tartut tuumasta toimeen

Tämä artikkeli pyrkii auttamaan sinua siinä, että ymmärrät tämän olevan sinulle mahdollista. Toivon, että onnistun inspiroimaan sinua, jotta päätät ryhtyä tuumasta toimeen esim. ottamalla minuun yhteyttä asian tiimoilta. Eben Paganin mukaan suurin yhdistävä tekijä taloudellisesti menestyneillä on juurikin se, kuinka nopeasti asiat pistetään käytäntöön. Kun hyvin menestyvät saavat hyvän idean, he toteuttavat sen salamannopeasti. Toivottavasti myös sinä kuulut tähän porukkaan!

Seuraavaksi demonstroin sinulle esimerkin avulla mitä vaaditaan siihen, että voit tuottaa yli 100 000€ liikevaihdon tai sen verran lisäansioita yhden kalenterivuoden aikana. Tietenkään täysin tarkkaa ennustusta en voi tässä antaa, mutta ei kai se haittaa, jos totuus onkin tarua ihmeellisempi ja tienaat 250 000€ vuoden aikana, vai miten on? 🙂

Mitä siis tarvitaan, jotta voisit tehdä 100 000€ vuodessa digitaalisilla informaatiotuotteilla? Seuraavassa on esimerkki, jossa teet e-kirjan, audio-ohjelman, pidät kerran kuukaudessa nettiseminaarin, teet verkkokurssin ja jäsensivuston sekä sinulla on verkossa toimiva ryhmävalmennus. Lisäksi sinulla on yksi henkilö henkilökohtaisessa valmennuksessa. Vaikka tämä voi tuntua paljolta, niin ideana on se, että kaikkea ei tarvitse tehdä erikseen, vaan voit esim. antaa ryhmävalmennettaville e-kirjasi, audio-ohjelmasi ja vaikkapa pääsyn nettiseminaareihisi. Voit siis käyttää tuotteitasi uudestaan ja uudestaan!

Aivan kuten Eben Pagan osuvasti sanoi, että “cut the crap and land the plane” eli asiaan!

E-kirja

E-kirja on tässä esimerkissä ensimmäinen tuote. Niiden hintahaitari liikkuu yleisesti 10-50€ välillä riippuen aiheesta ja lisäarvosta. Vaikka yleisesti monet voivat ajatella digitaalisia tuotteita fyysisiä arvottomampina, niin tämä ei kuitenkaan välttämättä pidä paikkaansa. Voi olla, että monesta paperinen kirja tuntuu arvokkaammalta kuin e-kirja, mutta käytännössä asian ei kuitenkaan tarvitse olla näin. Itse olen jopa valmis maksamaan e-kirjoista paperikirjoja enemmän, koska e-kirjat kulkevat aina mukana, ne eivät vie kirjahyllystä tilaa ja niistä on helppo etsiä.

E-kirjojen hintahaitari voi olla siis 10-50€ väliltä. Hienoa on se, että et tarvitse kustannussopimusta ja voit saada täten lähes koko summan itsellesi, jos myyt esim. PDF-kirjaa omilla verkkosivuillasi. Kuluja sinulle tulee lähinnä maksujärjestelmistä, jotka nekin ovat vain muutamia prosentteja.

Ajatellaan, että olet tehnyt loistavan (paljon lisäarvoa tuottavan) e-kirjan ja myyt sitä 39€ kappalehintaan. Tämä on kohtuullinen hinta, jos se todella tuo asiakkaalle paljon lisäarvoa, kirja on markkinoitu oikein ja jos samanlaisia kirjoja ei ole kirjakaupat pullollaan eli aihe tai lähestymistapa on tarpeeksi uniikki. Esim. minun kallein ostamani terveysaiheinen 80-sivuinen e-kirja on 50€.

Ajatellaan, että saat myytyä vuoden aikana 156 kirjaa. Tämä tekee yhteensä 6 084€, joka on melkein kokonaan voittoa. Tämä tarkoittaa, että sinun pitää löytää joka kuukausi 13 henkilöä, jotka tarvitsevat apuasi. Se tarkoittaisi sitä, että kirjaa täytyisi myydä joka viikko kolme kappaletta. Myyt siis loistavaa e-kirjaasi kolme (3) kappaletta viikossa ja voit tienata vuodessa 6 084€. Käytännössä siis jos joku eksyy sivullesi ostoaikeissa vaikkapa maanantaina, keskiviikkona ja sunnuntaina, se on siinä! Sekin on mahdollista, että tällä teet e-kirjallasi lisäansioita 6 084€ edestä! Mielestäni se olisi jo kiva menestystarina! 🙂

Mitä tapahtuisi, jos sana leviäisi ja kirjaa myytäisiin vaikkapa “huimat” 10 kappaletta viikossa? Se tarkoittaisi jo 20 280€ vuodessa ilman että olet tehnyt mitään muuta, kuin erinomaisen kirjan muutamassa viikossa, joka antaa lisäarvoa ihmisille.

No, sitten nämä kirjan lukijat ovat lukeneet kirjan ja todenneet sen tiedon hyväksi saamalla konkreettisia tuloksia. Pian alat saada sähköpostiisi ja puhelimeesi pyyntöjä lisämateriaalista. Ei hätää! Onhan sinulla loistava audio-ohjelma, joka auttaa asiakastasi pääsemään vielä syvemmälle aiheeseen.

Audio-ohjelma

Audio-ohjelman suurena lisäarvona kirjaan verrattuna on se, että asiakkaasi voivat kuunnella sitä vaikkapa automatkalla töihin, koiraa ulkoiluttaessaan tai tiskatessa, kuten minä teen. Teet esim. ohjelman, jossa on kymmenen eri aihealuetta, joista jokainen on tunnin mittainen. Käytännössä tämä siis tarkoittaa esim. kymmentä mp3-tiedostoa tai äänilevyä. Näiden nauhoitus on helppoa: avaat koneen ja puhut mikrofoniin kymmenen tuntia! Jos kuulut kovimpien karpaasien joukkoon, voit tehdä tämän yhden päivän aikana!

Tekemäsi audio-ohjelman hinta on 149€ ja myyt näitä 104 kappaletta vuodessa. Vaikka hinta on e-kirjaa kalliimpi, niin varmasti osa kirjasi ostaneista asiakkaista haluaa syventyä asiaan vielä enemmän. Tästä johtuen sinun ei tarvitse etsiä 104 uutta asiakasta, vaan osa ohjelman ostajista voi olla olemassa olevia asiakkaitasi ja heidän kavereitaan.

Tällaiseen myyntitavoitteeseen pääseminen vaatii kuukaudessa vähän alle yhdeksän myyntiä ja viikkotasolla se tarkoittaa kaksi. Voit siis myydä viikossa kaksi (2) audio-ohjelmaa osittain vanhoille asiakkaille ja osittain uusille samalla tienaten 15 496€ vuoden aikana.

Tässä voidaan ottaa taas ajatusleikki, että mitä tapahtuisi, jos myisitkin neljä nauhoitetta viikossa, koska sana hyvästä tuotteesta on kiirinyt yhä useamman korviin? Se tarkoittaisi jo 30992€ liikevaihtoa vuoden aikana.

Nettiseminaari

Olet päättänyt myös järjestää nettiseminaareja. Tämä tarkoittaa sitä, että pidät verkossa kerran kuukaudessa luennon jakaen parasta tietoasi esim. tunnin ajan ja vastaillen asiakkaiden kysymyksiin toisen tunnin ajan. Yksi luento maksaa tässä esimerkissä 49€.

Kun saat joka kuukausi luennollesi noin yhdeksän osallistujaa kuukaudessa eli viikossa vain kaksi (2), voit tienata vuodessa 5 096€. Mukavaa, eikö totta? Luennolla sitten jaat viimeisintä ja parasta tietoa mitä sinulla on. Hyvää nettiseminaareissa on myös interaktiivisuus, joten asiakkaasi voivat kysellä sinulta mieltään askarruttavia kysymyksiä. Tästä syntyy myös huomattava lisäarvo audio-ohjelmiin ja e-kirjoihin nähden.

Lisäksi nettiseminaarien järjestäminen on nykyteknologialla vieläpä hyvin yksinkertaista. Otat vain yhteyttä palveluntarjoajaan ja puhut mikrofoniin kahden tunnin ajan. Kuka tahansa osaa tämän tehdä!

Verkkokurssi

Verkkokurssit ovat mielestämme parhaita digitaalisia tuotteita, koska niissä voi parhaimmillaan yhdistyä video, audio ja artikkelit yhdeksi arvokkaaksi oppimiskokemukseksi. Kurssille voit tuoda muuta tekemääsi materiaalia ja voit esim. muuntaa e-kirjasi videomuotoon vaikkapa matkapuhelimesi avulla!

Olet tehnyt videoihin perustuvan kattavan verkkokurssisi ja myyt sitä 499€ hintaan. Saat verkkokursseja myytyä vuodessa yhteensä 52 eli kuukaudessa noin neljä kurssia. Käytännössä, jos saat myytyä yhden (1) kurssin viikossa, tienaat 499€ maksavalla verkkokurssilla 25 948€. Koska videot koetaan arvokkaampana, kuin esim. teksti ja pelkkä audio, on hintasi oikeutettu. Esim. minä olen käymässä juuri nyt Eben Paganin Altitude -verkkokurssia, joka on nauhoite 8000€ maksavasta seminaarista. Maksoin siitä 1 600€ muutaman bonuksen kanssa höystettynä. Kyse on paljolti tuotetusta lisäarvosta.

Mitä tapahtuisi, jos markkinointisi toimisi hyvin ja saisitkin myytyä kaksi kurssia viikossa yhden sijaan. Tähän voi päästä esim. suosittelumarkkinoinnin keinoin tai hyvien kumppanien kanssa. Tällä tavalla verkkokurssista tienaamasi liikevaihto voisi nousta helposti yli 50 000€. Sivuamme eri markkinointitekniikoita tulevissa artikkeleissa, joten kannattaa pysyä linjoilla!

Jäsensivusto

Jäsensivusto on verkkosivu, jonne teet jatkuvasti hyvää materiaalia auttaaksesi asiakkaitasi ja tästä johtuen se on kuukausimaksullinen palvelu. Asiakkaasi saavat kuukausimaksua vastaan oikeuden jäsensivustoosi. Kaikkea materiaalia ei tarvitse tehdä tyhjästä, vaan voit jakaa esim. kaikki nauhoittamasi verkkoluennot jäsenillesi. Jäsensivustolla kannattaa myös olla keskustelualue, jossa he voivat jakaa parhaita vinkkejä keskenään. Käytännössä siis osa sisällöstä tulee asiakkailtasi.

Kuukausihinta jäsensivustolle on 39€ ja tässä esimerkissä jokainen jäsenistä pysyy ohjelmassa koko vuoden ajan. Olet saanut haalittua nykyisistä asiakkaista ja uusista asiakkaista yhteensä 49 hengen joukon. He tuovat sinulle siis joka kuukausi 1911€ ja vuodessa 22 932€.

Ryhmävalmennus verkon välityksellä

Ryhmävalmennuksessa ideana on kuljettaa pieni ryhmä asiakkaitasi ison muutoksen läpi yhden vuoden aikana. Hyvä esimerkki tällaisesta on Uskalla Innostua -yrityksen Elämäsi Vuosi -valmennus. Lasketaan, että jos sinä järjestäisit tällaisen vuoden mittaisen valmennuksen, jonka hinta olisi 3900€ ja sen voisi jakaa halutessaaan useaan erään, joka pienentää kynnystä liittymiselle. Valmennus on siis heille, jotka haluavat oppia juuri sinulta kaiken parhaimman tiedon lähes henkilökohtaisesti.

Ohjelmaan kuuluu:

 • kirjoittamasi e-kirja
 • nauhoittamasi audio-ohjelma
 • jokaisen kuun nettiseminaarit
 • pääsy jäsensivustolle
 • ryhmän sisäinen kuukausittainen nettiseminaari ja pääsy järjestämiisi seminaareihin, jos sellaisia on
 • ryhmän tuki

Käytännössä tämä ohjelma on siis niille, jotka haluavat aiheestasi kaiken tiedon ja haluavat myös tutustua paremmin sinuun henkilönä. Tähän valmennukseen otat tässä esimerkissä vuodeksi yhteensä kuusi (6) jäsentä, joten tästä kertyy yhteensä 23 400€ liikevaihto vuodessa. Ideana on se, että voit tarjota ryhmässä oleville kaiken tietosi ja taitosi.

Henkilökohtainen valmennus verkon välityksellä

Henkilökohtaisessa valmennuksessa otat vuodessa yhden henkilön hoiviisi ja toimit hänelle mentorina. Hänellä on kaikki tieto ja tuotteet mitä olet tuottanut, teillä on kerran kuussa kahdenkeskinen Skype-valmennustilaisuus ja ohjaat tämän henkilön juuri siihen suuntaan mihin hän haluaa mennä. Tämä on hyvin personoitu valmennus. Valmennus maksaa 5000€ vuodessa ja otat tähän vain yhden (1) henkilön.

Yhteenveto – lisäansioita vai enemmän?

Yllä käytiin läpi tilanne, jossa myyt seuraavia tuotteita:

 • E-kirja à 39€: 3 viikossa = 6 084€ vuodessa
 • Audio-ohjelma à 149€: 2 viikossa = 15 496€ vuodessa
 • Nettiseminaari à 49€: 2 viikossa = 5 096€ vuodessa
 • Verkkokurssi à 499€: 1 viikossa = 25 948€ vuodessa
 • Jäsensivusto à 39€ / kk: 49 jäsentä = 22 932€ vuodessa
 • Ryhmävalmennus à 3 900€: 6 jäsentä = 23 400€ vuodessa
 • Henkilökohtainen valmennus: 1 jäsen = 5 000€ vuodessa

Näillä seitsemällä tuotteella voit tienata 103 956€ vuodessa, josta suurin osa on puhdasta voittoa. Tämmöinen summa toisi varmasti elämääsi riittävästi lisäansioita, jotta voisit olla taloudellisesti riippumaton. On totta, että näiden tekeminen vaatii vaivaa, mutta kun olet kirjoittanut e-kirjan, nauhoittanut audio-ohjelman ja tehnyt verkkokurssin, ne tuottavat omillaan jo 47 528€ vuodessa ja mahdollisuudet näiden lukujen kasvattamiseen ovat valtavat, koska ne tuottavat passiivista tuloa. Mitä jos jossain vaiheessa käännät kirjasi vaikkapa englanniksi tai nelinkertaistat kokonaismyyntisi parantamalla markkinointiasi ja tuotteitasi vaikkapa Digivallankumous-sivustolta saamiesi oppien avulla?

Vaikka nettiseminaarit, jäsensivusto, ryhmävalmennus ja henkilökohtainen valmennus vievät aktiivisesti sinun aikaasi eli tuottavat semipassiivista tuloa, voi näistä selvitä kymmenellä tehokkaalla tunnilla kuukaudessa: kaksi tuntia nettiseminaariin kahden tunnin valmistautumisella, pari videota jäsensivustolle, kaksi tuntia ryhmävalmennukseen kahden tunnin valmistautumisella ja kahden tunnin puhelu valmennettavasi kanssa. Jos olet tehokas ja pysyt asiassa, voit suoriutua edellisistä kymmenessä tunnissa kuukaudessa. Tämähän nokittaa jo Timothy Ferrisin esittämän 4-tunnin työviikon! Tuo kirja kannattaa muuten lukea paperikirjana tai e-kirjana. 🙂

Tehtävä

Tee alla oleva tehtävä nyt! Ole yksi niistä, jotka tarttuvat tuumasta toimeen välittömästi.

Tehtävänäsi on nyt listata kolme aihealuetta missä pystyt muita ihmisiä auttamaan. Kaikki aiheet käy! Siis ihan kaikki! Mainitsinko, että aivan kaikki aiheet käy? Käytä tähän tehtävään maksimissaan viisi minuuttia, joten ota kuppi höyryävää kahveeta ja tee tämä tehtävä heti! Listaa tehtäväsi tulokset alla olevaan kommenttikenttään ja lupaan kommentoida niitä, niin saadaan homma alulle!

Mainitse kommenteissa, että olisiko tämä sinulle lisäansioita vai enemmän ja miten elämäsi muuttuisi, jos tienaisit ylimääräiset 103 956€ vuodessa?

Kiitos jo etukäteen, kun teet tämän tehtävän!

Pekka Mattila

Autan valmentajia, kouluttajia ja yrittäjiä saamaan vaikutusta maailmaan digimarkkinoinnin ja digituotteiden, kuten e-kirjojen, audio-ohjelmien ja verkkokurssien avulla. Olen Digivallankumouksen ja Campwiren yksi perustajista. Jos haluat minut puhumaan, valmentamaan tai konsultoimaan yritystäsi, ota yhteyttä [email protected] ja sinulle vastataan pian.

Trackbacks

 1. […] 100 000€ suunnitelma – tästäkö lisäansioita vai enemmän? […]

 2. […] takia. Voin kuitenkin taata, e-kirja voi mahdollistaa täälläkin kunnollisen liikevaihdon, kuten lisäansioita käsittelevässä artikkelissa […]

 3. […] ei ole vielä koko totuus. Vaikka saisitkin e-kirjan hinnan nostettua 79 euroon, joudut myymään 100 000€ eteen lähes 1800 kirjaa, kun saat itsellesi 70% tuotoista. Voit kuitenkin helpottaa tätä […]

 4. […] Kesän aikana ilmestyneissä 20:ssa artikkelissa olemme käsitelleet monenlaisia aiheita. Mukaan on mahtunut mm. juttua e-kirjojen tekemisestä, videohaastatteluita, tuoreen yrittäjän alkutaipaleen seuraamista sekä suunnitelma 100 000 euron lisäansioista. […]

 5. […] Kuinka paljon rahaa tarvitsen vuositasolla unelmien elämässä? 100 000 euroa? […]

 6. […] Pystyt käyttämään e-kirjaasi pohjana seuraaville tuotteillesi. Voit esim. tehdä e-kirjastasi audiokirjan MP3-muodossa ja myydä näitä kahta yhdessä paketissa korkeammalla hinnalla. Tätä käsiteltiin lisäansioita käsittelevässä artikkelissa. […]