Toimistokopista kohti unelmaelämää – yrittäjänaiset Las Palmasissa, maaliskuu 2016

Tässä artikkelisarjassa seurataan, kuinka Elisa Mattila on jättänyt toimiston harmaat sermit taakseen ja lähtenyt kehittämään Hyvinvointistarttia ja useita muita hyvinvointituotteita. Artikkeleissa seurataan, miten askel askeleelta tavoitellaan pääsyä lifestyle-yrittäjäksi, millaisia markkinointitoimenpiteitä on tehty ja listataan opittuja asioita. Lisäksi raportoidaan edistysaskelia ja haasteita internet-markkinointiin liittyen sekä annetaan vinkkejä ja inspiraatiota aloitteleville yrittäjille.

Artikkelisarjan aiemmat osat on julkaistu Digivallankumouksessa:

  1. Uuden alku, heinäkuu 2013
  2. Toiminnan tehostusta, elokuu 2013
  3. Lifestyle-kokeilu, syyskuu 2013
  4. Uusia oppeja, lokakuu 2013
  5. Julkaisujen aika, joulukuu 2013
  6. Tilinpäätös, tammikuu 2014
  7. Terveisiä Lontoosta, elokuu 2014

Sparrauskävelyitä rantahietikolla ja smoothienmakuista työntekoa eli yrittäjänaiset Las Palmasissa

Viikko sitten perjantaina sain Facebookiin viestin yrittäjäkaveriltani. Hän oli buukannut itselleen lennot lämpimään. Toivotin ihanaa reissua ja sivulauseessa mainitsin itsekin haaveilevani äkkilähdöstä auringon alle.

Ystäväni toivotti minut lämpimästi tervetulleeksi mukaan matkaan ja kuinka ollakaan löysin itseni seuraavana aamuna lentokoneesta, suuntana Kanariansaaret ja Las Palmas!

Kahden läppäriyrittäjän päivät sujahtivat nopeasti mukavaan rytmiin.

Aamupalan jälkeen rantabulevardin varrella sijaitsevaan kahvilaan, jossa oli nopea nettiyhteys. Muutama tunti tehokasta työntekoa teen ja smoothien siivittämänä. Sen jälkeen hetkeksi rannalle nauttimaan auringosta ja lukemaan self-help-kirjoja, pulahdus mereen, käynti kuntosalilla, kävelyä rantahietikossa, ostoksia, syömään ja illalla vielä hetki töitä.

Työntekoa Las Palmasissa

Ei siis lihapullia ja karaokea Suomi-baarissa eikä alkoholinhuuruista lomailua, vaan leppoisaa ja rentoa oleskelua tehokkaalla työnteolla höystettynä.

Matkakaverini Marika Roth on menestysstrategi, joka valmentaa naisyrittäjiä parempiin taloudellisiin tuloksiin omassa yritystoiminnassaan. Kahdella läppäriyrittäjällä riitti puhuttavaa bisneksistä ja toisen kokemuksista sai isoja ahaa-elämyksiä oman bisneksen kehittämiseen.

Elisa Mattila Marika Roth

Jaamme Marikan kanssa ajatuksen siitä, että yhdessä voi kasvaa eikä toisen leipä ole toiselta pois. Ennemmin yhteistyötä ja sisaruutta kuin veristä kilpailua ja omasta reviiristä kiinnipitämistä. Illalliset ja rantahietikkokävelyt kuluivatkin usein arvokkaan ajatustenvaihdon ja toinen toisensa sparrauksen merkeissä.

Konkreettisiakin toimia tehtiin: Marikalle kuvattiin myyntivideo palmun alla ja itse sain punnerruskuvia blogipostaukseeni.

Las Palmas Elisa Mattila

Vaikka töitä tehtiin tuntimääräisesti vähemmän kuin kotona, tehtävälistan rivejä sai yliviivata tehokkaalla tahdilla. Maisemanvaihdos inspiroi uusiin ajatuksiin ja odottava aurinko kutsui olemaan tehokas.

Palasin takaisin kotiin rentoutuneena, voimaantuneena ja uusia ideoita pursuten.

Tehtyjen töiden lisäksi sain suoritettua loppuun ravintovalmentajan syventävän koulutuksen ja sain idean kahteen seuraavaan verkkovalmennukseeni. Ei hullumpi reissu siis!

En kirjoita tätä artikkelia ylpeilläkseni tai kehuskellakseni, että “Lälläslää, meitsi pääsi etelään”, vaan toivon mukaan inspiroidakseni, että tämäkin on mahdollista!

Tässä vielä reissun kolme tärkeintä oppia:

1. Ota ilo irti työn tuomasta vapaudesta

Koska olen rakentanut työni niin, että se kulkee mukanani läppärilläni ja olen hyvin pitkälti ajasta ja paikasta riippumaton, on maisemanvaihdos mahdollinen ja tervetullut tapa nauttia rakentamastani vapaudesta.

Jos yrittäjänaisten voimaantumisreissu tai työloma kuulostaa korvaasi hyvältä, kannattaa miettiä, miten se olisi sinullekin mahdollista.

Kurkkaa vaikka Digivallankumouksen poikien valmennus verkkokursseista, jotka ovat tämän myös minulle mahdollistaneet klikkaamalla tästä.

2. Verkostoidu ja opi muilta

Toisilta voi oppia ja saada elintärkeitä ideoita. Liian usein pidetään kynsin ja hampain kiinni omasta osaamisesta ja kaikki muut nähdään kilpailijoina. Sinulla voi olla tietoa ja kokemusta, jota toinen kaipaa ja toinen voi nähdä omat kipukohtasi ulkopuolisen silmin uudesta näkökulmasta.

Toiselta oppiminen ja toinen toisensa sparraus ei tarkoita kopiointia tai toisen parhaiden ideoiden varastamista, vaan yhteisiä aivoriihiä ja kahteen suuntaan kulkevaa auttamista.

3. Nettibisneksen naisosaajilta uutta näkökulmaa

Olen saanut (ja saan edelleen!) Digivallankumouksen pojilta valtavasti hyvää oppia ja neuvoja oman bisnekseni kehittämiseen, mutta välillä on kiva saada myös naisnäkökulmaa.

Netistä löytyy nimittäin mielettömiä voimanaisia, jotka omalla esimerkillään inspiroivat ja auttavat eteenpäin.

Marikan innoittamana olen mm. tutustunut naisenergiaa tihkuvaan Denise Duffield-Thomasiin. Denisen kirja “Get rich, lucky bitch” auttaa pääsemään eroon turhista rahauskomuksista menestyksen tiellä. Mm. tämän kirjan oppeja tankattiin aurinkoenergian ohella Las Palmasin hiekkarannalla.

-Elisa

P.S. Edellisestä postauksestani onkin vierähtänyt tovi aikaa. Tilannepäivityksenä kerrottakoon, että on mennyt todella hyvin! Liiketoiminta kasvaa tasaisesti ja helmikuussa tehdyn Kuningattaren korsetti -kurssin suosio löi ällikällä. Olen ihan superkiitollinen siitä, että saan tehdä tätä työtä ja katson toiveikkaana tulevaisuuteen!

Elisa Mattila

Jätin päivätyöni 2013 heinäkuussa ryhtyäkseni päätoimiseksi yrittäjäksi luotsaamaan verkossa toimivaa Home Workout Challenge-yritystäni menestykseen. Jos suunnittelet itse yrityksen perustamista ja haluat vaihtaa ajatuksia toisen aloittelevan yrittäjän kanssa, keskustella terveyteen, hyvinvointiin ja kuntoiluun liittyvistä asioista tai jutella muuten vain, otathan yhteyttä: [email protected]!