Esittelyssä Suomen mielenkiintoisimmat tietokirjat 2015: Yritysmaailma, menestys ja johtaminen


Kirjailijat ovat hyvällä asialla ja olisimme kiitollisia, jos auttaisit levittämään tietoa heidän kirjoistaan. Siispä, klikkaa alta ja auta. 🙂

Kirjatiivistelmien sisällysluettelo:

  • Janne Korhonen – Insinööri, asiantuntemus ei enää riitä. Se on myytävä!
  • Jari Varjo – Tiedä toisin – matka tiedolla johtamiseen.
  • Kari I. Mattila – Tunneälyjohtamisella saavutat merkittävästi parempia tuloksia
  • Tiia Konttinen – Sinullakin on oikeus vauraustua – Käytännölliset ja arkeen helposti sovellettavat opit rahan hallintaan
  • Matti Kukkonen – Solidiwoodista prosessiteollisuutta
  • Eija Terävä – Taitavaksi taittajaksi–5 askelta edustavaan julkaisuun

 

Janne Korhonen

Insinöörin myyntikirja opettaa Sinulle, miten myyminen voi olla oikeastaan varsin yksinkertaista ja mukavaa! Näkökulmaa muuttamalla vastenmielisestä puskemisesta tulee innostavaa asiakkaiden auttamista.

Insinööri, asiantuntemus ei enää riitä. Se on myytävä!
Digitalisoituvassa maailmassa pelkkä asiantuntemus ei enää riitä. Asiantuntijan on osattava myös myydä, ainakin oma asiansa. Kaikki arvokas syntyy nykyisin vuorovaikutuksessa muiden kanssa; oli sitten kyse asiakkaista tai omasta työyhteisöstä. Myymisestä vapaat matalan lisäarvon työt voidaan enenevissä määrin automatisoida tai ulkoistaa.

Verkon tarjotessa rajattomasti tietoa valta on siirtynyt myyjältä asiakkaalle. Tämä on muuttanut asiakkaiden käyttäytymistä niin, että ostoprosessissa ollaan usein pitkällä ennen kuin ollaan valmiita keskustelemaan myyjän kanssa. Keskustelun avaukset voidaan verkon avulla kohdentaa tarkemmin ja myymisestä tulee vastenmielisen puskemisen sijaan asiakkaan auttamista.

Uuden ajan myyntityön on tuotettava lisäarvoa. Myyjän on oltava edustamiensa tuotteiden, toimialan ja asiakkaiden toiminnan asiantuntija. Myyminen ei myöskään ole enää vain myynnin vastuulla. Asiantuntijoita tarvitaan etenkin arvokkaiden ja monimutkaisten, usein teknisten, tuotteiden ja palvelujen myynnissä. Samalla perinteistä myyntityötä, tuote-esittelyä ja tilausten vastaanottamista voidaan siirtää verkkoon.

Suuren yleisön mielestä kukaan ei ole niin huono myymään kuin suomalainen insinööri. Myymistä ei insinöörikoulutuksessa ole perinteisesti opetettu. Insinöörit ovatkin usein altavastaajia, kun oma asiantuntemus pitäisi saada myytyä, vastapuoli vakuutettua tai neuvoteltua itselle edullinen lopputulos. Näiden taitojen kehittäminen maksaa itsensä nopeasti takaisin turvattuna, vapaana ja tuottoisana urana.

Olen Janne Korhonen, myynti-insinööri ja teknisen myynnin asiantuntija. Myin ensimmäisen itse tekemäni ohjelmiston 12-vuotiaana ja olen toiminut teknisen myynnin ammattilaisena yli kymmenen vuotta. Osaamiseni on kertynyt innokkaan opiskelun ja päivittäisen hikoilun kautta. Perustin vuosi sitten Sales Engineering Finland -verkoston edistämään suomalaisten insinöörien myynti- ja markkinointiosaamista. Verkostossa on jo lähes 300 jäsentä.

Syksyllä ilmestyvä kirjani auttaa insinöörejä nostamaan myyntiosaamisensa nykypäivän vaatimalle tasolle. Käyn läpi yleiset vaikuttamisen periaatteet, jotka jokaisen insinöörin pitäisi tietää ja autan välttämään insinööreille tyypillisimmät karikot myynnissä. Kirjoitan insinöörinä insinööreille helposti omaksuttavalla ja suoraan käytäntöön vietävällä tavalla. Myyminen on loppujen lopuksi varsin yksinkertaista ja mukavaa!

Laadukkaan asiasisällön lisäksi E-kirja Mastermind -kurssi on tarjonnut loistavan rakenteen ja tukiryhmän kirjaprojektilleni. Suosittelen kurssia kaikille kirjan kirjoittamista haaveileville.

Käy lukemassa lisää: insinoorimyy.launchrock.com

 

Jari Varjo

“Tiedä toisin – matka tiedolla johtamiseen”- e-kirja esittelee ajatuksia ja konkreettisia menetelmiä, jotka vievät suhteesi tietoon ja tiedolla johtamiseen kokonaan toiselle tasolle. Kirja avaa uusia näkökulmia tietoon, ajatteluun ja johtamiseen.

Miten tunnistat olettamuksia ja kysyt oikeat kysymykset? Mistä tiedät vievätkö toimenpiteet oikeaan suuntaan? Miten näkemyksiä voisi haastaa? Entä voiko niitä muuttaa? Tiedä toisin on e-kirja, joka auttaa ihmisiä – johtajia, omistajia, hallitusammattilaisia – näkemään tiedon ja sen hyödyntämisen merkityksen ja mahdollisuudet aivan uudessa valossa.

Kirja avaa uusia näkökulmia tietoon, ajatteluun ja johtamiseen. Mutkattomien ja ajatteluasi haastavien oppien avulla moninkertaistat onnistumisesi mahdollisuudet, kun johdat liiketoimintaasi tiedon avulla.

Kirja esittelee ajatuksia ja konkreettisia menetelmiä, jotka vievät suhteesi tietoon ja tiedolla johtamiseen kokonaan toiselle tasolle. Tiedolla johtaminen ei ole projekteja, tekniikkaa, uusia järjestelmiä tai organisoitumista vaan mahdollisuuksien näkemistä. Kykyä tunnistaa olettamuksia, nähdä mahdollisuuksia ja luoda menestyksellistä liiketoimintaa.

Kirja on kirjoitettu helppolukuiseksi ja siten, että kiinnostavaan osa-alueeseen tai ajatukseen voi palata myöhemminkin lukijan oman ideoinnin kärsimättä. Tavoitteemme on, että kirja palvelisi sinua jatkossakin ajatuksen kirkastajana ja haastajana yrityksesi ja oman ajattelusi eri vaiheissa. Oppimistasi tukemaan mukaan on otettu konkreettisia tehtäviä ja muistilistoja, joita voit käyttää hyväksi kun tartut toimeen ja aloitat muutoksen.

Muutoksen suurin este on täydellinen suunnitelma, koska sellaista ei ole olemassakaan. Täydellisen tietoisuuden tai suunnitelman harha estää meitä toimimasta heti. Tiedä toisin on lähtölaukaus. Tuo ajokkisi lähtöviivalle, ja lähde mukaan matkalle ajatteluun, johtamiseen ja tietoon.

Tiedä toisin ilmestyy maaliskuussa 2016. Nyt sinulla on mahdollisuus lähteä heti matkaan rekisteröitymällä alla olevasta linkistä. Kun rekisteröidyt saat meiltä rahanarvoisia vinkkejä tiedolla johtamisesta jo ennen kirjamme julkaisua.

Me kirjan kirjoittajat Jari Varjo (DI, CIO, CQO) ja Jari Laakkonen (KTM, CEO, CFO) olemme molemmat kokeneita tietojohtamisen ammattilaisia, sarjayrittäjiä ja johtajia. Mutta ennen kaikkea olemme johtamisesta ja tiedon olemuksesta innostuneita ajattelijoita, joiden unelmana on tehdä johtamisesta juhlaa.

E-kirja Mastermind -kurssi on innostava, monipuolinen ja uusia oivalluksia avaava kokonaisuus. Voin suositella kurssia kaikille, joiden unelmana on saada kirja tehdyksi ja lukijoiden verkkokalvoille.

Käy lukemassa lisää: tieda-toisin-2.launchrock.com/

 

Kari I. Mattila

“TunneÄlykäsJohtaja – miten tunneälyjohtamisella saavutat merkittävästi parempia tuloksia”– e-kirja auttaa sinua menestymään paremmin, välttämään epäonnistumisen karikot. Opit hyödyntämään vahvuuksiasi, ymmärtämään erilaisia ihmisiä paremmin ja saavuttamaan enemmän vähemmällä työllä.

Tuntuuko esimiestyö joskus vaikealta? Haluaisitko saavuttaa parempia tuloksia? Eikö asiantuntijuutesi saa ansaitsemaansa arvostusta?

Tutkimukset kertovat, että työyhteisössä epäonnistumiset johtuvat jopa 75% tapauksista tunneälytaitoihin liittyvistä tekijöistä.
TunneÄlykäsJohtaja – miten tunneälyjohtamisella saavutat merkittävästi parempia tuloksia – auttaa sinua menestymään paremmin, välttämään epäonnistumisen karikot. Opit hyödyntämään vahvuuksiasi, ymmärtämään erilaisia ihmisiä paremmin ja saavuttamaan enemmän vähemmällä työllä.

”Johtaminen olisi helppoa, jollei olisi ihmisiä” sanoi eräs suuren yrityksen johtaja minulle vuonna 2003. Tunneälytaitojen osaajalle ihmisten johtaminen on helppoa. Minun esimies- ja johtajapolkuni alkoi vuonna 1988. Kun sitten 2005 aloitin tunneälyyn perehtymisen ja sain tietoa itsestäni maailmani muuttui, positiivisesti. Monet onnistumisieni, mutta varsinkin epäonnistumisieni, taustat ja syyt aukesivat minulle.

Mitä sinä haluat saavuttaa työelämässä? Liikevaihdon kasvua? Tuottavuuden kasvua? Arvostusta asiantuntijana? Paremman aseman? Vastuullisemman tehtävän? Tai ehkä useampiakin noista! En lupaa sinulle, että huomenna kaikki on toisin (tosin minulle kävi yhdessä kohtaan niin). Yllättävän nopeasti muutos on kuitenkin mahdollista! Valmennuksissani olleet kertovat, että jopa viikoissa he ovat nähneet konkreettisia hyötyjä saamastaan tiedosta ja oppimistaan uusista toimintamalleista.

TunneÄlykäsJohtaja e-kirja kertoo aitojen arjen esimerkkien kautta sinulle johtajuuteen liittyvien haasteiden taustoista. Se antaa sinulle ratkaisuja johtajuustilanteisiin, työkaluja erilaisten ihmisten kanssa toimimiseen. Saat apuja omien ominaisuuksiesi tunnistamiseen. Pystyt ymmärtämään muita paremmin. Voitte tiiminä menestyä paremmin hyödyntämällä eri ihmisten erilaisia vahvuuksia.

TunneÄlykäsJohtaja yhdistää kokemukset kohtaamistani erilaisista johtajista, omat johtajuuskokemukseni, valmennettavieni antamat palautteet ja tutkimustiedon arjen apuvälineeksi. Maailman johtava työelämän tunneälyjärjestelmä (www.ebwonline.com) takaa, että tieteellinen tausta on kunnossa. Kommentoijalukijat (nämä tulevat syksyn aikana näkyviin www.johtajuustaito.fi ) auttavat sinua näkemään, onko tämä kirja juuri sinulle.

Minä olen Kari I. Mattila, yrittäjä (n. 20 vuotta) ja virkamiesorganisaatioissa toiminut johtaja (n. 10 vuotta). Osaamiseni ja kehittymiseni rakentuvat uuden tiedon nälkään sekä valmentamieni ihmisten palautteisiin. Eräs valmennettava sanoi ”Kurssi ylitti odotukseni, oli hyvin käytännön läheinen. Hyviä ideoita ja malleja. Hyvä!” Ja toinen ”Loistava kurssi ja kouluttaja, en osaa sanoa mitä pitäisi lisätä.”

Käy lukemassa lisää: www.johtajuustaito.fi/tunnealykasjohtaja.html

 

Tiia Konttinen

“Sinullakin on oikeus vauraustua – Käytännölliset ja arkeen helposti sovellettavat opit rahan hallintaan”- e-kirja opettaa sinulle miten saat käännettyä kuukausittaisen negatiivisen menovirran positiiviseksi tulovirraksi. Talous ilman suunnitelmaa johtaa hyvin usein riitoihin. Talousosaaminen vaikuttaa positiivisesti perheesi arkeen ja antaa sinulle voimavaroja vaikeidenkin aikojen yli. Vaurastuminen on helppoa kun tietää mitä tekee. Ja onneksi sitä on mahdollista jokaisen oppia.

Olen kirjoittanut sinulle kirjan, joka auttaa konkreettisesti ja yksinkertaisesti avaamaan sinulle mitä vaurastuminen oikeasti on ja miten sinä itse voit vaikuttaa omaan vaurauteesi. Tekniset käsitteet on heitetty romukoppaan ja rahasta puhutaan selvällä suomenkielellä. Sinullakin on oikeus vaurastua – ilman monimutkaisuutta. Tiesitkö, että ajatustavallasikin on suora kytkös rahankäyttöösi? Entä olisitko uskonut, että negatiiviset tunteet saavat sinut kuluttamaan enemmän?

Talous ilman suunnitelmaa johtaa hyvin usein riitoihin. Talousosaaminen vaikuttaa positiivisesti perheesi arkeen ja antaa sinulle voimavaroja vaikeidenkin aikojen yli. Vaurastuminen on helppoa kun tietää mitä tekee. Ja onneksi sitä on mahdollista jokaisen oppia.

Nykypäivän talous on suurten muutosten edessä. Tarvitsee vain avata televisio tai päivän lehti ja silmien eteen vyöryy negatiivisia uutisia taloudesta. Onneksi sinun ei kuitenkaan tarvitse antaa uutisten määritellä millainen talousihminen sinä olet. Vaikka palkankorotusta ei joka vuosi tilille tulisikaan, sinulla on rajattomasti mahdollisuuksia saada oma talous positiiviseksi.

Kirjassa opetan sinulle kolme erilaista ja helppoa metodia, joilla saat käännettyä kuukausittaisen negatiivisen menovirran positiiviseksi tulovirraksi. Tämän avulla on mahdollista puolittaa lainojen maksuaika ja vaurastua samanaikaisesti. Toinen metodi auttaa sinua ennakoimaan taloudessasi eteen tulevia kupruja ja selviytymään niistä ilman paniikkia. Lopuksi pääset tekemään konkreettisen suunnitelman vaurastumiseen joka itsessään motivoi sinua jatkamaan.

Miltä kuulostaa mahdollisuus ostaa kakkosasunto ulkomailta? Tai tehdä vihdoin se iso remontti kotona ilman lainaa? Tai ylipäätään päästä lainoista eroon nopeasti? Tämä kirja kertoo sinulle miten nämä unelmat toteutetaan. Kirja julkaistaan 1.11.2015.

Olen Tiia Konttinen, henkilökohtainen vaurausvalmentajasi. Työskentelin 6,5 vuotta pankissa nähden laina-asiakkaiden tiukan talouden sekä sijoittajien epävarmuuden talouden myllerryksessä. Kohdatessani ongelman, pyrin aina etsimään tai rakentamaan siihen ratkaisun, josta olisi apua mahdollisimman monelle.

Osallistuin E-Kirja Mastermind III -ryhmään ja se on ollut yksi parhaista päätöksistä ja valmennuksista joihin olen osallistunut. Ammattitaitoinen valmentaja ja helposti ymmärrettävät videot ovat inspiroineet koko valmennuksen ajan. Voin lämpimästi suositella valmennusta jokaiselle.

Käy lukemassa lisää: sinullakin-on-oikeus-vaurastua.launchrock.com

 

Matti Kukkonen

Solidiwoodista prosessiteollisuutta -hankkeen tavoitteena on työstää radikaalisti uusi ja resurssitehokas sahatavaran jatkojalostusteollisuus ja saada näin maamme mekaaniselle metsä- ja sitä palvelevalle teknologiateollisuudelle ylivoimainen kilpailuetu muuta maailmaa vastaan.

Solidiwood -teknologian käytön väli- ja lopputuotekohtainen liiketoimintakonsepti tuo ylivoimaisen kokonaistuloksen rakentamisen, rakennuspuusepän ja sisustamisen massiivipuutuotteiden tuotantoon ja jalostusasteeseen.

Solidiwood on rekisteröity FI- ja EU -tavaramerkiksi. Latinan kielestä Suomen kielen sivistyssanaksi otettu ´Solidi´ yhdistää merkin kotimaahan ja uudissanan loppuosa ´wood´ avaa sen globaaliksi.

Olennaisinta on radikaalisti resurssitehokas prosessiteknologia. Siinä yhdessä laitteessa ja samanaikaisesti tapahtuvat toiminnot: puristuskuivaus, 2-3D profilointi, pintakäsittely ja useammasta osasta liimaus kuumamuovaavat tuoreenkin sahatavaran aina lopputuotteiksi asti muutamassa tunnissa.

Maamme hallitusohjelmaan talouskasvun kärjiksi kirjattuja biotaloutta, cleantechia ja digitalisaatiota konkretisoiva Solidiwood -prosessiteknologia on syytä saada yhteiskuntamme ja yritystemme käyttöön.

Maallemme megaluokan kokonaistuloksen mahdollistavia teknologian käyttökohteita ovat:

  1. Solidiwood -teknologiatuotetuotanto Suomessa.
  2. Mahdollisimman suuren osuuden nykyisestä sahatavaratuotannostamme (10 milj. m³/a) ja teknologian tuoman sahatavaratuotantomme kasvun jatkojalostaminen Suomessa.
  3. Yritystemme ulkomainen Solidiwood -tuotanto ja alilisensointi ulkomaisille yrityksille pääsääntöisesti kun em. kohdat on jo hyödynnetty.

Talvella 2015/16 ilmestyvä kirjani julkistaa kehittämäni Solidiwood -prosessiteknologian. Teknologia on sovellusalaltaan ja ratkaisuiltaan sekä laaja-alainen, että erilainen, oma, uusi, patentoitu, väli- ja lopputuotteita sahatavarasta tuottava 2-3D teknologia.

Olen Matti Kukkonen 74 v, koneinsinööri ja puuteollisuusteknikko ja Solidiwood -teknologian/-liiketoiminnan innovaattori ja asiantuntija. Minulla on kokemusta suuryritysten puutuotetuotannon johtotehtävistä n. 6 vuotta ja pari vuosikymmentä niin itsenäisenä alan pienteollisena yrittäjänä kuin em. radikaalisti uuden ja resurssitehokkaan teollisuuden kehittäjänäkin.

Kiitos Pekka, erityisesti herätteestäsi panostaa digimarkkinointiin! Solidiwoodista prosessiteollisuutta -hankkeen ja sen Digivallankumouksen Mastermind valmennuksella e-kirjaksi tiivistyvän aineiston punaisena lankana on teknologiapainotteinen liiketaloudellinen näkökulma.

Käy lukemassa lisää: solidiwoodista-prosessiteollisuutta-kirja-2.launchrock.com

 

Eija Terävä

“Taitavaksi taittajaksi–5 askelta edustavaan julkaisuun” jakaa pelisäännöt onnistuneen julkaisun suunnitteluun. Kirjan ohjeita noudattamalla suunnittelet raamikkaita ja myyviä julkaisuja, joiden välittämä sanoma saavuttaa lukijansa helposti ja tyylillä.

Oletko säästänyt rahaa tekemällä yrityksesi markkinointimateriaalin itse? Epäröitkö, riittävätkö taitosi? Oletko selvillä, minkälaisen julkisuuskuvan jätät jälkeesi tekemälläsi markkinointimateriaalilla? Lisääkö esitteesi ja mainoksesi tuotteesi ostotapahtumia? Kannattaisiko kuitenkin tutustua hiukan aiheeseen pintaa syvemmältä, vaikka oma taiteellinen silmäsi olisikin mielestäsi huippuluokkaa?

Kirjan pääteemat ovat elementtien sommittelu, sopivien fonttiyhdistelmien valinta, värien käyttö sekä kuvituksen hankkiminen. Kirjan luettuasi tiedät vastauksen siihenkin, oletko luonnonlahjakkuus, joka on oivaltanut kirjoihin kirjoitetut taittamisen lainalaisuudet tuosta vaan. Sekin on mahdollista. Silti myös sinulle sopii pieni taitojen terästys ja hionta entistä ammattimaisempien julkaisujen loihtimiseksi. Kirjan opit sopivat myös henkilölle, joka haluaa ottaa täyden vastuun henkilökohtaisen, yrityksensä tai markkinoimansa yhdistyksen julkisen imagon luomisesta. Itse asiassa kaikki, mitä olemme, sanomme ja kirjoitamme julkisesti, luo imagomme.

Olen Eija Terävä, datanomi/webdesigner, kasvibiologi ja it-alan aikuiskouluttaja. Olen hankkinut kirjaani sisältyvän tiedon koulutuksen, kurssien, kirjallisuuden ja työkokemuksen kautta. Olen kirjoittanut joitakin tieteellisiä julkaisuja ja tehnyt ”Kasvianatomia”-oppikirjan. “Kasvianatomia”-kirjan kaksivuotisen kuvitus- ja kirjoitustyön myötä kiinnostuin entistä enemmän julkaisemisesta internetissä ja painotuotteina sekä valokuvauksesta ja valokuvien käsittelystä. Opetan nykyisessä työssäni muun muassa InDesign-taitto-ohjelman käyttöä ja julkaisun suunnittelua. Opiskelen läpi elämäni, koska uuden oppiminen antaa minulle energiaa ja pitää minut ajan hermoilla myös ammatillisesti.

Parasta E-kirja Mastermind -kurssissa on ollut systemaattisesti ja ehkä jopa kurinalaisesti etenevä opetusmateriaali, joka on pitänyt koko ajan opiskeluvireessä. Opastus videoilla on ollut erittäin kannustavaa.

Kirja julkaistaan keväällä 2016.

Käy lukemassa lisää: viisiaskeltaedustavaanjulkaisuun.launchrock.com