Esittelyssä Suomen mielenkiintoisimmat tietokirjat 2015: Työelämä ja -hyvinvointi


Kirjailijat ovat hyvällä asialla ja olisimme kiitollisia, jos auttaisit levittämään tietoa heidän kirjoistaan. Siispä, klikkaa alta ja auta. 🙂

Kirjatiivistelmien sisällysluettelo:

 • Antti Ahonen – Pureudun kirjassani kohtaamisiin hyvin vaikeasti työyhteisössä käyttäytyvien ihmisten kanssa
 • Päivi Kimmo – Menestyvä työyhteisö luovilla menetelmillä
 • Ritva Rajander-Juusti – Kestävän työuran opas
 • Jouni Varpelaide – Terveen yrityksen työkirja
 • Kaisa Kautto-Koivula – Tulevaisuuden Osaajaksi – 7 askelta onnistumisten ja unelmien työelämään
 • Kirsi Mäkinen – Kohti parempia kokemuksia” – auttaa lukijaa tunnistamaan oman tunnetilansa vaikutuksen suhteessa elämään, itseensä, toisiin ihmisiin ja yhteiskuntaan
 • Anna Rossi – “Kohti merkityksellistä työtä” on suunnattu sinulle, joka koet olevasi työurallasi risteyskohdassa

 

Antti Ahonen

Työpaikalla kohtaamme erilaisia ihmisiä, mutta mitä sitten kun kohtaat niin vaikean ihmisen, että et tiedä miten hänen kanssa selvitä, tai miten pysyä itse terveenä? Vaikeasti luonnehäiriöinen ihminen sotkee koko työympäristön ja saa käytöksellään lähellä olevien työtoverien elämän sekaisin. Mitä tehdä siinä tilanteessa?

Pureudun kirjassani kohtaamisiin hyvin vaikeasti työyhteisössä käyttäytyvien ihmisten kanssa. Kyse on joskus niin vakavasta luonnehäiriöstä, että ainoa vaihtoehto on pois lähteminen. Joissain tapauksissa kyse on kuitenkin niin sanotusta normaalista narsismista ja joissain tapauksissa vahvat ihmiset ovat vain voimakkaasti eri mieltä asioista.

Käsittelen kirjassani luonnehäiriöistä käyttäytymistä ja henkilöitä, joiden toimet näyttävät silmissämme äärimmäisen itsekkäiltä ja käsittämättömiltä. Pohdin kirjassani myös tekijä/uhri -asetelmaa ja sen määrittelyn moninaisuutta. Oma lukunsa on vaikeasti luonnehäiriöiset esimiehet. Käytännössä näyttää siltä, että vaikeita ihmisiä “pesiytyy” enemmän julkiselle sektorille, kuntiin ja valtiolle.
Julkisella puolella korkeassa asemassa olevilla virkamiehillä saattaa esimiehenä olla poliittinen elin, esim. laitoksen johtokunta tai kaupunginhallitus. Näiden elinten kanssa tällaisten ihmissuhdeongelmien ratkominen ei ole usein niin selkeää kuin yritysmaailmassa osakeyhtiön hallituksen kanssa.

Kerron kirjassani kohtaamiani ja havaitsemiani vaikeita tilanteita ja menetelmiä, joilla pystytään tunnistamaan luonnehäiriöiset ihmiset. Kerron myös tapoja, joiden avulla tilanteesta riippuen pääset eroon hyvin vaikeiden ihmisten vaikutuspiiristä.

Nimeni on Antti Ahonen. Olen yritysjohtamisen ammattilainen sekä kokenut käytännön johtaja. Olen toiminut erilaisissa esimiestehtävissä yli 20 vuotta, sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Olen kerännyt matkallani muistiinpanoja hyvin erilaisista ihmisuhdetilanteista ja joutunut myös kohtaamaan luonnehäiriöisiä ihmisiä. Ajatuksiltani ja mieleltäni olen uudistaja ja haluan jatkuvasti etsiä mielekkäämpiä tapoja työntekoon. Näiden kokemusten pohjalta päätin kirjoittaa tämän kirjan.

Julkistan aiheeseen liittyvän kirjan marraskuun lopussa 2015. Kirjastani saat lisätietoa nettiosoitteesta anttiahonen.info/launcheffect

E-kirja Mastermind III -kurssi on ollut minulle innoittaja ja yhteistyön lähde tämän kirjahankkeen toteuttamisessa. Kurssi on hyvin ammattimaisesti suunniteltu. Lisäksi kurssilaisten tuoma yhteisvoima on siivittänyt matkaa kohti ensimmäistä omaa kirjaa.

 

Päivi Kimmo

”Menestyvä työyhteisö luovilla menetelmillä”- e-kirja auttaa näkemään miten rutiininomaiset, rajoittavat ajatus- ja toimintamallit heitetään romukoppaan ja löydetään kyky uudistua, innovoida sekä voida hyvin työssä. Tarvitaan irrottautuminen tavanomaisesta, heittäytyminen luovaan tekemiseen, jotta päästään tietoisen mielen tuolle puolen. Siten syntyy oivalluksia ja ihmeitä!

Mitäpä jos sinulla ja työyhteisölläsi olisi rutiinien ja stressin sijaan käytettävissänne keinot, joilla pääsette irti jämähtäneistä ja rajoittavista ajatus- sekä toimintamalleista?
Mitäpä jos osaisitte helpon ja nopean tavan ideoida uusia tuotteita ja palveluita, joita kukaan maailmassa ei ole vielä keksinyt?
Mitäpä jos oivaltaisitte miten säilyttää jatkuva työn imu ja innostus?

Tämä e-kirja sai alkunsa halusta kertoa luovien menetelmien valtavasta potentiaalista työyhteisöissä. Menetelmien käyttöönotto on helppoa. Jokainen, joka osaa ottaa pensselin ja maalipurkin käteen, tai vaikkapa kertoa tarinoita, tai ottaa valokuvia, pystyy pätevässä ohjauksessa saamaan yhteyden tiedostamattomaan ja hiljaiseen tietoon, joiden avulla sekä yksilön että yhteisön uudistumiskyky kasvaa käsittämättömän paljon. Samalla työkaveriin syntyy aito yhteys ja työn innostavat puolet avautuvat. Kirjani kertoo helposti omaksuttavien menetelmien avulla miten.

Luovilla menetelmillä tarkoitetaan tässä kirjassa taiteesta lainattuja työtapoja, kuten maalaaminen, valokuvaus, musiikin tekeminen, tarinankerronta tai improvisointi. Edellisten lisäksi menetelmiin kuuluu myös muita toiminnallisia työkaluja, kuten esimerkiksi rentoutus- ja taideterapiasta muokattuja menetelmiä. Totutusta poikkeava tekeminen pakottaa tietoisen mielen ja liiallisen rationaalisuuden taka-alalle, jonka jälkeen pystytään luomaan uusia ja ennennäkemättömiä ratkaisuja.

Olen Päivi Kimmo, kuvataiteilija ja kasvatustieteen maisteri. Kuulun Sovella taidetta -yhteisöön ja Pro Soveltavan taiteen tila ry:hyn. Työskentelin aikaisemmin pitkään it-alalla suunnittelu-, koulutus- ja esimiestehtävissä sekä sähköisen viestinnän parissa.

Parasta E-kirja Mastermind –kurssilla on kattava, ”yksiin kansiin” asiantuntevasti puristettu paketti alan viimeisintä tietoa. Kurssin tehtävät johdattelevat oman kirjaprojektin tehokkaasti maaliin. Kiitos!

Käy lukemassa lisää: menestyva-tyoyhteiso.launchrock.com/

 

Ritva Rajander-Juusti

”Kestävän työuran opas”- e-kirja auttaa työurallaan muutos- tai murrosvaiheessa olevia henkilöitä tekemään ratkaisuja, joiden avulla heidän työuransa olisi mahdollisimman terve, tuottava ja kestävä. Kirja auttaa myös yritysten esimiehiä, johtoa ja henkilöstöhallintoa huomioimaan työssään inhimillisen kestävyyden ja näin tukemaan jaksamista ja pitkiä työuria.

Oletko omalla työurallasi miettinyt jaksamista? Vievätkö ruuhkavuodet yhä enemmän voimavarojasi? Saitko potkut? Alkaisitko yrittäjäksi? Haluaisitko terveenä eläkkeelle?
Murroskohdat, jotka yksilön työuralla vaativat huomiota, ovat esimerkiksi siirtyminen opiskelusta työelämään, perheytyminen, työpaikan vaihtaminen, sairastuminen, jaksamisvaikeudet ja työuupumus, irtisanominen, eläkeiän lähestyminen ja eläköityminen tai siirtyminen palkkatyöstä muualle, vaikkapa yrittäjäksi. Työn joustavuus vaihtelevissa ura- ja elämäntilanteissa palvelee niissä selviytymistä ja näiden murroskohtien todennäköisyys itse kunkin työuralla on lisääntymään päin.

Kirjassa esitellään kehys ja toimintaohjeet, joiden avulla lukija tunnistaa toimintatapoja joilla rakentaa lisää kestävyyttä ja hyvinvointia omalle uralleen sen muutoskohdissa. Näin edistetään sekä lukijan omaa hyvinvointia työssä ja muussa elämässä, että pitkää ja tuottavaa työuraa. Kirjan näkökulma on nimenomaan yksittäisten ihmisten valinnoista lähtevä, joskin siinä käsitellään asioita jonkin verran myös työnantajan ja yhteiskunnan näkökulmasta. E-kirja ”Kestävän työuran opas” valmistuu maaliskuussa 2016.

Olen Ritva Rajander-Juusti, ja intohimonani on auttaa ihmisiä jaksamaan paremmin nopeasti muuttuvan työelämän pyörteissä. Teen työkseni tutkimusta, koulutusta ja valmennusta näistä teemoista. Olen myös kirjoittanut tietokirjan ”Kohtuus kaikessa – Enemmän elämää vähemmällä”, jossa kerrotaan kohtuullisemmista valinnoista niin työssä kuin muussa elämässä.

Käy lukemassa lisää: Kestava.launchrock.comKestavatyoura.fi ja Serenitas.fi

 

Jouni Varpelaide

“Terveen yrityksen työkirja”- e-kirja auttaa niin aloittavaa kuin kokenutta yrittäjää selkeyttämään organisaationsa tehtävän sekä ihmisten roolit ja tahtotilan sen täyttämisessä. Saat parhaiden käytäntöjen ja esimerkkien avulla kehyksen, jolla voit kirkastaa sinun organisaatiosi tavoitteet ja yhdessä toimimisen pelisäännöt.

Oletko kokenut työpaikallasi oman edun tavoittelua, turhautumista ja politikointia? Jarruttaako ihmissuhdekitka tulosvauhtia? Haluatko välttää kasvun myötä syntyvät kipuilut ja keskittyä nauttimaan onnistumisista yhdessä ihmistesi kanssa?

Terveen yrityskulttuurin myötä rakennettavat huipputulosten ainekset ovat tietoinen päätös – eivät olosuhteiden tai kohtalon sanelemaa.
“Terveen yrityksen työkirja” auttaa niin aloittavaa kuin kokenutta yrittäjää selkeyttämään organisaationsa tehtävän sekä ihmisten roolit ja tahtotilan sen täyttämisessä. Saat parhaiden käytäntöjen ja esimerkkien avulla kehyksen, jolla voit kirkastaa sinun organisaatiosi tavoitteet ja yhdessä toimimisen pelisäännöt.
Laadi työkirjan liitteenä olevan Pelikirjan avulla röyhkeän tavoitteellinen ja huikea käsikirjoitus menestystarinallesi!

Korporaatiotkin hakevat uuden ajan keinoja perustamalla startup-tiimejä ja luomalla ketteriä malleja. Vailla perinteisiä budjetteja ja hierarkioita läpinäkyvästi ja tuloksellisesti kasvavat organisaatiot voi nähdä tilastollisina poikkeamina. Toinen vaihtoehto on tehdä ja olla yksi sellainen – poikkeuksellisen onnistunut yhteisö, joka rakentaa parhaita käytäntöjä. Muilta kopiointi sellaisenaan ei yleensä onnistu, sillä jokainen organisaatio matkustaa oman matkansa. Terveen yrityksen työkirja tarjoaa kartan, jolla voit suunnitella matkan ja varautua muuttamaan matkasuunnitelmaa silloin kun se on tarpeen.

Olen Jouni Varpelaide, koulutukseltani juristi. Laki-, rahoitus- ja perintäliiketoiminnassa sain herätyksen ja kokemusta hyvän työpaikan rakentamiseen. Ihminen on robotiikankin aikana keskeinen onnistumisen tae. Digitalisaatio voi pelottaa, itse pidän sitä suurena mahdollisuutena. Elämme yritysten evoluutiossa kiivasta aikaa, jossa muutos on pääsääntö, ei poikkeus. Olen pienen lapsen tavoin ennakkoluulottoman utelias yrityskulttuuri-intoilija ja liputan uusien toimintatapojen puolesta.

Vuoden verran olen saanut tehdä töitä energisten somenatiivien kanssa NoBot-nimisen yhtiön rakentamisessa ja parhaiden käytäntöjen soveltamisessa. NoBot perustettiin antamaan matkaeväät tuhannelle nuorelle. Huikea reissu on vasta alullaan, mutta näemme jo konkreettisia tuloksia tietoisesta kulttuuri-intoilusta.

E-kirja Mastermind on ollut niin ikään mainio seuramatka. Kurssilla isomman kuvan jakaminen sopiviin osiin rytmittää tekemistä ja motivoi pysymään aikataulussa. Kurssin yhteisöllisyys ja selkeät, innostavat videot, jotka antavat suuntaa konkreettisin ohjein, ovat suositeltava yhdistelmä.

Terveen yrityksen työkirja julkaistaan 8.12.2015 ja sen voi tilata ennakkoon, maksat mitä haluat. Jos haluat.

Käy lukemassa lisää: terveyritys.nobot.fi/

 

Kaisa Kautto-Koivula

“Tulevaisuuden Osaajaksi – 7 askelta onnistumisten ja unelmien työelämään”- e-kirja, auttaa Sinua löytämään paikkasi ja elämäntehtäväsi meneillään olevassa syvässä murrosajassa. Opit kehittämään osaamisesi vahvalle pohjalle, joka syntyy omista arvoista, kyvyistä, unelmista, tavoitteista sekä työelämän murroksen ja tulevaisuuden ymmärtämisestä.

Haluatko kehittyä Tulevaisuuden Osaajaksi ja Onnistujaksi?

Työntekijä, työtön, yrittäjä, opiskelija! Tiedätkö, miten selviytyä tulevaisuuden työelämässä? Mitä kannattaisi oppia? Tunnetko vahvuutesi? Haluaisitko tehdä merkityksellistä ja omia arvoja vastaavaa työtä?

Työelämää ravistelee nyt syvin murros sitten teollisen vallankumouksen. Murros on sekä uhka että suuri mahdollisuus meille kaikille. Digitalisaatio ja globalisaatio muuttavat kuluttamisen, elämisen, oppimisen ja työnteon toimintamallit. Tämä edellyttää uutta osaamista sekä talouden ja yhteiskunnan rakenneuudistusta. Vain osa työstä sitoutuu aikaan ja (työ)paikkaan. Monet ammatit, vakituinen palkkatyö ja työsuhde ovat häviämässä. Työn tekeminen verkostoissa kiihtyy. Yhä useamman on luotava työpaikkansa itse. Työtä, työmarkkinoita ja arjen hyvinvointiamme järisyttävät lisäksi globaalit kriisit – ilmasto, energia, vesi/elintarvike, turvallisuus, talous, politiikka – sekä arvojen muutos. Vaikka työpaikat vähenevät, työtä riittää jatkossakin – tulevaisuuden osaajille. Oletko sinä mukana tässä joukossa?

Elämä kantaa, jos opit löytämään ajoissa oman roolisi työelämän murroksessa. Tiedät, mihin sinun kannattaa panostaa itsesi kehittämisessä. Mitä tietoja, taitoja, verkostoja hankkia?
Tulevaisuuden Osaajaksi – e-kirjani ilmestyy keväällä 2016. Sen avulla opit luotsaamaan työelämän rajussa murroksessa ja kehittämään osaamisvalmiutesi tulevaisuuden vaatimuksien mukaiseksi. Ymmärrät potentiaalisi, motivaatiosi ja arvojesi perustan sekä tunnistat osaamisprofiilisi kehittämiskohteet. On aika ottaa ohjat omiin käsiin ja kehittää itseänsä tulevaisuuden työelämään!

Olen Kaisa Kautto-Koivula, FT, tekn. lis. ja ammattikasvatuksen dosentti. Tunnen työelämän murroksen rajuuden ja tulevaisuuden osaamishaasteet sekä teoriassa että käytännössä. Yrittäjänä olen valmentanut organisaatioita yli 11 vuotta. Sitä ennen toimin 15 vuotta globaalissa suuryrityksessä osaamisen kehittämisen ja tulevaisuuden ennakoinnin esimiestehtävissä. Nyt haluan auttaa Sinua kehittymään uuden ajan onnistuvaksi osaajaksi.

E-kirja Mastermind-kurssi on opettanut minulle, miten voin tuotteistaa omaa osaamistani digiajan keinoin. Suosittelen.

Tervetuloa mukaan jo nyt Tulevaisuuden Osaajien joukkoon: tulevaisuudenosaajaksi.launchrock.com

Käy lukemassa lisää: www.tulevaisuudenosaajaksi.fi

 

Kirsi Mäkinen

“Kohti parempia kokemuksia” – kirjapaketti auttaa lukijaansa tunnistamaan oman tunnetilansa vaikutuksen suhteessa elämään, itseensä, toisiin ihmisiin ja yhteiskuntaan. Tämän kirjapaketin avulla voit vähentää minkä tahansa ihmissuhteesi vuorovaikutushaasteita oppimalla uudenlaisen suhtautumistavan ja lisäämällä omia taitojasi.

Kohti parempia kokemuksia – kirjapaketti auttaa lukijaansa tunnistamaan oman tunnetilansa vaikutuksen suhteessa elämään, itseensä, toisiin ihmisiin ja yhteiskuntaan. Ensimmäinen osa auttaa huomaamaan, miten eri tavoin yksilön sisäiset ristiriidat vaikuttavat hänen elämäänsä, ihmissuhteisiinsa, työhönsä, valintoihin, päätöksiin ja niihin kokemuksiin, mitä hän ihmisten kanssa toimiessaan saa.

Kirjapaketin painotus on tunnetietoisuuden ja tunneymmärryksen kokemusperäisessä kehittämisessä vuorovaikutuksen avulla, mikä koskee omia ajatuksia, uskomuksia ja tunteita kaikissa elämäntilanteissa. Asiat tulevat esiin tarinallisesti ja kokemusperäisesti samaan aikaan tulkiten ja analysoiden tapahtumia.

Tunnetila, jota ensimmäisessä osassa harjoitellaan kohtaamaan, mahdollistaa esteiden poistamisen parempien kokemusten tieltä. Kirjassa on paljon pohdintatehtäviä ja jokaisella on mahdollisuus testata omia työyhteisötaitojaan kehittämällä kuvitteellisen organisaation toimintaa vuorovaikutusta tulkiten.

Kokemuksia tulkiten selviää myös mistä monet ihmisten väliset ongelmat ja ristiriidat johtuvat ja mitkä ovat omat valmiudet kyseisistä tilanteista selviämiseen tällä hetkellä ja miten voi omaa tilannettaan kohentaa.

Kohti parempia kokemuksia -kirjan lukijat voivat ottaa vastuun omasta tunnetilastaan ja löytää sen avulla rohkeuden uusien tilanteiden uudenlaiseen kohtaamiseen ja sitä kautta toimivamman vuorovaikutuksen ja yhteistyön luomiseen ihmisten kanssa. Tämän avulla voit vähentää minkä tahansa ihmissuhteesi vuorovaikutushaasteita oppimalla uudenlaisen suhtautumistavan ja lisäämällä omia taitojasi.

Lupaan kaikille tämän ensimmäisen osan ostaville myös toisen osan samaan hintaan. Se johdattaa lukijan ymmärtämään millä tavoin hämmennyksestä noustaan kohti tyytyväisyyttä ja sisäistä hyvinvointia.

Kirjapaketin menetelmät ovat kaikille helppoja oppia, mikä mahdollistaa oman tilanteen kartoittamisen juuri niin syvältä kuin lukija itse haluaa annettuja kysymyksiä ja muutoksen mallia seuraten, samalla tavoin kuin minä olen elämässäni tehnyt.

Olen Kirsi Mäkinen, sertifioitu muutostaitovalmentaja, yksilön ja ryhmän hyvinvoinnin kehittäjä ja uudistamishaluinen yrittäjä. Minulla on aiempaa kokemusta rekrytointialalta ja yrittäjänä eri aloilla.
Ensimmäinen osa kirjapaketista julkaistaan 3.11.2015.

E-kirja Mastermind –kurssi on mahdollistanut pitkäaikaisen unelmani toteutuksen käynnistämisen, uuden ajan markkinointikeinojen oppimisen ja tarjonnut työkaluja kaiken edellisen toteuttamiseen netissä. Ilman tätä kurssia olisin ihan hukassa internet-liiketoiminnassa.

Käy lukemassa lisää: muutosympyra.fi/kohti-parempia-kokemuksia-e-kirja-tulossa tai seuraa Facebookissa www.facebook.com/muutosympyra1

 

Anna Rossi

“Kohti merkityksellistä työtä”- e-kirja on suunnattu sinulle, joka koet olevasi työurallasi risteyskohdassa. Kirja auttaa sinua saamaan uutta näkökulmaa tilanteeseesi sekä rohkeutta ja keinoja lähteä tavoittelemaan itsellesi oikeanlaista työtä.

Kirja on avuksi erityisesti sinulle, joka tiedät jo, ettet haluaisi jatkaa tämänhetkisessä työssäsi, mutta kamppailet ristiriitaisten ajatustesi sekä toimenkuvan- työpaikan- tai alan vaihtoon liittyvän epävarmuuden kanssa. Kirja auttaa sinua selkiyttämään ajatuksiasi, tunnistamaan omat, todelliset toiveesi ja vahvuutesi sekä ryhtymään toimeen omannäköisesi elämän ja työnkuvan rakentamiseksi. Kirjasta voit hyötyä myös sinä, joka kaipaat uudenlaista tai haastavampaa toimenkuvaa tämänhetkisessä työpaikassasi.

Mitä kirja antaa sinulle?

 • saat kannustusta ja tukea matkallasi, hakiessasi uutta suuntaa ja lähtiessäsi kulkemaan sitä kohti
 • saat työkaluja ja opastusta konkreettisten tavoitteiden asettamiseksi omalla urapolullasi
 • samalla itsetuntemuksesi lisääntyy ja ymmärrät entistä paremmin, mitä todella elämältäsi haluat
 • opit tunnistamaan omia, piileviäkin vahvuuksiasi ja kiinnostuksen kohteitasi
 • löydät rohkeutta tarttua uusiin haasteisiin ja astua mukavuusalueesi ulkopuolelle

Kiinnostuitko? Kirja julkaistaan loppuvuodesta 2015.

Olen Anna Rossi, FM, uravalmentaja ja kouluikäisen lapsen äiti. Valmennettavieni kohdalla olen huomannut, että jo ajatuksen tasolla totutusta toimenkuvasta irrottautuminen vaatii paljon rohkeutta, konkreettisten askeleiden ottaminen uuteen suuntaan sitäkin enemmän. Lisäksi onnistuneessa muutosprosessissa on otettava huomioon omat, todelliset toiveet ja elämäntilanne kokonaisuudessaan. Olen itsekin käynyt polullani läpi alanvaihdoksen, joten tiedän omakohtaisesti, millaisia haasteita oman työnkuvan muuttamiseen ja uudenlaisen uran luomiseen liittyy tässä ajassa. Haluankin nyt auttaa omalla työurallaan risteyskohdassa olevia ihmisiä löytämään omannäköisensä työn ja rohkaista heitä kulkemaan eteenpäin omalla, erityisellä polullaan.

E-kirja mastermind on ollut loistava tuki oman tuotoksen eteenpäin työstämiseksi.

Käy lukemassa lisää: uraopas.launchrock.com