Lifestyle-yrittäjyys

Lifestyle-yrittäjyys [video]

Oletko kyllästynyt “kahdeksasta neljään” -elämään ja kaipaat vapautta, jossa loma-anomuksia ei tarvitse kysellä pomolta? Sen sijaan sinä päätät milloin, miten paljon ja mistä teet töitä… vaikka aurinkotuolista tai mökin rauhasta.

Olemme kohta keräämässä ensimmäistä “luokallista” ihmisiä uudenlaiseen “yliopistoon”, jossa kasvatetaan joukko uuden ajan lifestyle-yrittäjiä, jotka ovat oman elämänsä herroja.

Jos tämä kutsuu sinua, klikkaa tästä ja täytä ennakkotietokysely!

Keskitytään hetkeksi sinuun ja sinun elämääsi.

Jos antaisin sinulle taikasauvan, jolla voisit muuttaa elämäsi sellaiseksi mistä olet aina haaveillut, niin miltä päiväsi näyttäisivät?

Ehkä toivot, että voisit viettää enemmän aikaa perheen, ystävien, harrastusten ja sinulle tärkeiden asioiden parissa.

Tai ehkä haluat, että työsi voisi tuntua jollakin tavalla merkityksellisemmältä. Sellaiselta, että et malttaisi olla tekemättä töitä, koska tekisit niitä samoja asioita joka tapauksessa.

Ehkä iso haaveesi liittyy itsesi toteuttamiseen, ihmisten auttamiseen, maailman muuttamiseen jollain tavalla paremmaksi paikaksi.

Voihan myös olla, että teet jo sinulle tärkeitä asioita ja elät monelta osin todeksi unelmiesi elämää, mutta sinulta puuttuu vielä taloudellinen vapaus elää haluamallasi tavalla.

Tosiasia on, että elämiseen ja bisnesten kasvattamiseen tarvitaan rahaa.

Ehkä siis haluat menestyvän bisneksen, joka tuottaisi sinulle jatkuvasti lisää rahaa, jota voit käyttää vapaasti haluamiisi asioihin.

Usein yrittäjiksi ryhtyessämme haaveilemme vapaudesta, massista, merkityksellisyydestä ja mahdollisuuksista.

Kunnes jossain vaiheessa huomaamme, että olemme rakentaneet itsellemme uuden “päivätyön”, jossa asiakkaiden aikataulut painavat päälle, päivät ovat pidempiä, lomat ovat lyhyempiä ja stressikin on suurempi.

Tämä on “se perinteinen malli” ryhtyä yrittäjäksi, mutta onneksi se ei ole suinkaan ainoa malli.

Digituotebisnekset

Jos haluat suunnitella elämäntyylisi omannäköiseksi, niin minä en tiedä siihen (lottovoiton lisäksi) yhtään toista yhtä tehokasta keinoa kuin digituotebisnekset. Annapa kun kerron, että miksi.

Silloin kun myyt digitaalisia tuotteita etkä aikaasi, ei ole merkitystä milloin työskentelet. Kun sinusta tuntuu että tarvitset vapaata, voit ottaa sitä.

Jos taas myyt aikaasi (eli elämääsi) rahaa vastaan, niin rahan tulokin lakkaa kun lopetat työnteon.

Jos ansaintasi loppuu silloin kun lopetat töiden tekemisen, niin sillon et ole vielä onnistunut rakentamaan menestyvää bisnestä, vaan olet vasta onnistunut työllistämään itsesi.

Kun käytät aikaasi digitaalisen tuotteen rakentamiseen, rakennat perustaa skaalautuvalle bisnekselle. Koska digitaalista tuotetta voidaan monistaa loputtomasti, ansainnaltasi poistuu katto. Digituotteiden myynnissä ansaintasi ei ole sidottu käyttämiisi työtunteihin, vaan tarjoamaasi lisäarvoon.

Muistan elävästi miten jännittävää oli, kun pidin Henrin kanssa ensimmäisen Digivallankumous-webinaarini. Ennakkomyimme webinaarin lopussa verkkokurssia, jonka tulisin tekemään parin seuraavan kuukauden aikana. Meillä ei ollut siinä vaiheessa vielä siis tuotetta, vaan vasta idea tuotteesta.

Olin asentanut etukäteen puhelimeen ohjelman, joka kilahtaa kassakoneen tavoin aina kun tulee kauppa. Kassakone puhelimessani ehti kilistä useamman kerran jo ennen webinaarin loppumista. Myyntiä tuli yhteensä 13000 euron edestä ja ennen webinaaria vielä jännitimme, että ilmoittautuukohan kukaan kurssille…

Myöhemmin tein Pekan kanssa yhdellä Digivallankumous-webinaarilla 46500 euroa. Ilmainen webinaari, jossa myydään maksullista digituotetta on osoittautunut toimivaksi strategiaksi kerta toisensa jälkeen.

Jos olet tottunut myymään aikaasi rahaa vastaan, niin se hetki, kun huomaat ensimmäisen kerran ansainneesi rahaa silloin kun olit saunassa tai nukkumassa, on maaginen. Tuo yksi hetki voi muuttaa ajattelutapaasi yllättävän isosti.

Paikkariippumattomuus – eli vapaus vaihtaa maisemaa

Yksi digibisnesten parhaista puolista on se, että bisneksesi kulkee sinne minne sinäkin. Toimisto ja videokuvauskalusto mahtuvat reppuun ja langaton internet löytyy nykyään melkein mistä päin maailmaa tahansa. Jos teet digiliiketoimintaa suomeksi, niin esimerkiksi Facebook-mainosten avulla tavoitat suomalaiset mistä päin maailmaa tahansa.

Myös minusta on kiva vaihtaa silloin tällöin maisemaa ja kirjoittaessani tätä artikkelia tein töitä Atlantin valtameren rannalla, Portugalissa.

Myös monet ystävistäni ovat digituotteilla elantonsa ansaitsevia lifestyle-yrittäjiä. Lifestyle-yrittäjä on henkilö, joka on suunnitellu yritystoimintansa elämänsä ympärille, eikä elämäänsä yritystoimintansa ympärille.

Unelmaelämän tavoitteleminen vaatii toki tietosta päätöstä ja määrätietoista ponnistelua, mutta se on kaiken sen arvoista. Ei pelkästään siksi, että se mahdollistaa sinulle niin paljon – vaan siksi, että tekemäsi digituotteet auttavat muita ihmisiä väsymättä.

Mielestäni kaikista palkitsevinta digituotebisneksissä on se, kun saat asiakkailtasi sydäntä lämmittäviä kiitoksia ja tarinoita siitä, miten heidän elämä on muuttunut tekemäsi digituotteen ansiostasi hieman paremmaksi. Se on ainakin minulle työn merkityksellisyyttä parhaimmillaan.

Petri Hiissa

Olen internet-liiketoimintavalmentaja ja autan asiantuntijoita rakentamaan menestyvää liiketoimintaa verkossa. Nettikurssit, verkkovideot ja skaalautuvat liiketoimintamallit ovat erityisen lähellä sydäntäni. Jos koet, että voin auttaa sinua, niin lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen [email protected]