Kirjailijat ovat hyvällä asialla ja olisimme kiitollisia, jos auttaisit levittämään tietoa heidän kirjoistaan. Siispä, klikkaa alta ja auta. 🙂

Kirjailijoiden kirjatiivistelmät:

 • Merja Aalto – Työväline lasten kanssa toimiville ammattilaisille: käytännön menetelmä lasten arvioinnin ja kehityksen tueksi silloin, kun lapsella selvästi on kykyjä ja taitoja, mutta hän ei saa niitä käyttöönsä
 • Juhani Peltonen – Rokkiritarin seikkailut Kookossaarella. Opeta lapsille satujen avulla mikä on oikein ja mikä väärin
 • Sinikka Mäkelä – Rohkaiseva, innostava ja käytännöläheinen opas riemulliseen ja oivaltavaan, ainutlaatuiseen elämänvaiheeseen ja vuorovaikutukseen vauvan kanssa
 • Minna Saarelainen – Ota elämästäsi ote, rauhoitu ja kasvata itsetuntoasi satumaailman avustamana maailman tunnetuimpien satujen äärellä
 • Margareta Sarvela – Askarrellen tonttumaailmaan: tontun valmistus alusta loppuun kaavoineen ja työohjeineen
 • Armi Salo-Tamminen – Miten saat hoidettua velvoitteet ja huolehdittua myös itsestäsi lähiomaisesi yllättävän poismenon jälkeen?
 • Ari Rapo – PHOTODIARY-menetelmäopas: Onnistumisen elämyksiä valokuvapäiväkirjan avulla on opas valokuvapäiväkirjan aloittamiseen. Menetelmä tuo perinteiseen päiväkirjan pitämiseen tai reflektointiin uuden ulottuvuuden
 • Liisa Saarela – Pohjoisen puuvartiset kasvit juuresta latvaan: apua kasvivalintoihin vihersuunnittelijoille ja kotipuutarhureille
 • Malin Ekblom – Mitä koirasi haluaa – mitä haluat koirallesi? Lajityypillinen ruokavalio – maukasta ja terveellistä!
 • Petri Pelkonen – Heprean aakkosten kätketty viisaus: uudenlainen mahdollisuus itsenäiseen ja syvälliseen Raamatun tutkimiseen
 • Birger Lindström – Eksoottista juhlaruokaa New Orleansista: opi valmistamaan hyvää Creole- ja Cajunruokaa
 • Merja Tuominen-Gialitaki – Oliiviöljyn matka puusta pulloon: valitse öljysi oikein, jotta voit nauttia kaikista sen terveyshyödyistä.

Merja Aalto

Työväline lasten kanssa toimiville ammattilaisille: käytännön menetelmä lasten arvioinnin ja kehityksen tueksi silloin, kun lapsella selvästi on kykyjä ja taitoja, mutta hän ei saa niitä käyttöönsä

Lasten levottomuus ja haastava käyttäytyminen sekä niiden myötä oppimisvaikeudet ovat lisääntyneet rajusti. Yhä useampi lapsi ja nuori tarvitsee erityistä tukea pystyäkseen osallistumaan normaaleihin oppitunteihin tai ryhmätoimintoihin. Avustajien määrä lisääntyy luokissa ja päivähoidossa, paine pienryhmien perustamiseen kasvaa ja erityisopetuksen tarve laajenee.

Anna mun oppia! -e-kirja on työväline lasten kanssa toimiville ammattilaisille niin neuvoloissa, kouluterveydenhuollossa, päivähoidossa kuin kouluissakin, samoin kuin opaskirja lasten vanhemmille. Se tarjoaa käytännön menetelmän lasten arvioinnin ja kehityksen tueksi silloin, kun lapsella selvästi on kykyjä ja taitoja, mutta hän ei saa niitä käyttöönsä.

Kirjassa Anna mun oppia! opastetaan kiinnittämään huomio niihin merkkeihin lapsen sensomotorisessa toiminnassa, jotka paljastavat normaaliin kehitykseen kuuluvien spastisten ja primitiivirefleksien vallallaolon. Lapsen kasvaessa näiden refleksien kuuluisi suurimmaksi osaksi sammua, kulua pois. Kehitys ei kuitenkaan ole aina suoraviivaista ja mm. aisti- ja liikekokemusten vähyys saattavat aiheuttaa sen, että joitain osia näistä reflekseistä jää päälle haittaamaan hermoston sujuvaa toimintaa. Kun tiedonkulku hermostossa estyy tai hidastuu, myös oppiminen, vuorovaikutus ja stressinsieto vaikeutuvat. Tällöin on seurauksena usein mm. hieno- ja karkeamotoriikan ja aistisäätelyn vaikeuksia, keskittymättömyyttä tai arkuutta sekä oppimisen ja motivaation ongelmia.

Kirja ei tarjoa pelkästään tehokkasta menetelmää arviointiin, vaan opastaa selkeitä, yksinkertaisia harjoituksia em. pulmien lievittämiseksi ja käytettäväksi kaikkien lasten kanssa.

Olen Merja Aalto, toimintaterapeutti ja mentaalivalmentaja, erityisosaamiseni kohdistuu lapsiin ja nuoriin, oppimisvaikeuksiin ja sensomotoriikkaan. Toimin mieheni Kimmon kanssa yhteisessä yrityksessä, Motivoxissa, Sastamalan Karkussa. Vaikeavammaisten lääkinnällisen kuntoutuksen lisäksi koulutan terveydenhuollon, päivähoidon ja koulujen henkilöstöä sekä eri vammais- ja omaisyhdistyksien kautta lasten ja nuorten vanhempia Refleksikuntoutuksen parissa.

E-kirja mastermind on ollut tuhti paketti, tiivis ja edennyt vauhdilla. Olen päässyt oppimaan paljon uusia asioita tietotekniikasta, sen mahdollisuuksista kuin itsestänikin!

Käy lukemassa lisää: annamunoppia.launchrock.com

 

Juhani Peltonen

Rokkiritarin seikkailut Kookossaarella. Opeta lapsille satujen avulla mikä on oikein ja mikä väärin

Rokkiritari -satukirja on seikkailu Kookossaarella. Kirjassa kerrotaan ritarien linnasta, keitä saarella asuu, mitä aarniometsässä tapahtuu, kuka tulee mereltä purjelaivalla…Eli hauskaa, jännittävää ja mielenkiintoista tarinaa Kookossaarelta. Kirjassa on myös aikuisille hauskoja sanakäänteitä.

Olen Juhani Peltonen aviomies ja isä, yrittäjä, kirjailija, muusikko sekä Rokkiritari hahmon keksijä ja esittäjä.

Kirjassa on kymmenen satua ja paljon valokuvia Rokkiritarista. Olen kirjoittanut satuihin jonkin opetuksen tai vertauskuvan jolla lapsi pystyisi mielessään kuvittelemaan sen oikeaan elämään. Tavoitteena on luoda lapselle mielikuvaa mikä on oikein ja mikä väärin. Mielestäni perhe ja terveys ovat tärkeimpiä asioita elämässä.

Kiitos, että saan toteuttaa unelmaani kirjoittaa kirjaa. Mielessäni tämä on ollut jo kauan, mutta ei ole ollut tietoa miten se tehdään oikein. Mutta nyt haaveeni on totta ja suuri kiitos siitä Pekalle sekä koko Digivallankumous-ryhmälle.

Käy lukemassa lisää: rokkiritarisatukirja.launchrock.co

 

Sinikka Mäkelä

Rohkaiseva, innostava ja käytännöläheinen opas riemulliseen ja oivaltavaan, ainutlaatuiseen elämänvaiheeseen ja vuorovaikutukseen vauvan kanssa

Vauvan kanssa vuorovaikutuksen puutarhassa – Varhaisen vuorovaikutuksen kirja vauvan läheisille on e-kirja sinulle, joka odotat vauvaa, olet saanut lapsen hiljattain tai olet saanut sukuun uuden pienokaisen ja mietit, mitä kaikkea se merkitsee.

Kirja antaa uuden näköalan varhaisiin ihmissuhteisiin, “uudet silmälasit” siihen, mitä on hyvä tietää varhaisesta kehityksestä, miten voi ymmärtää omia tunnereaktioitaan, mikä merkitys varhaisella vuorovaikutuksella on ja miten rakennetaan vauvaan hyvää suhdetta. Kirja on tehty tavallisille perheille ymmärrettävästi, mutta se pohjautuu uusimpaan tietoon ja vankkaan kokemukseen vauvaperheiden terapiasta. Se on rohkaiseva ja innostava opas riemulliseen ja oivaltavaan, ainutlaatuiseen elämänvaiheeseen.

Olen Sinikka Mäkelä, psykoterapeutti. Aloitin työni psykiatriassa 80-luvulla ennaltaehkäisevän työn psykologina. Kun huomasin mielenterveyden ongelmien lähes aina johdattavan minut varhaisiin elämänvaiheisiin, päätin sukeltaa sinne vauvojen maailmaan.

Olen työssäni nähnyt, miten vauva koskettaa hyvin syvällisesti jotakin herkkää ja haurasta vanhemmassa. Vauva-aika on häiriöaltista – kohtaamattomana seurauksena voi olla uupumusta, ahdistusta ja masennusta, mutta hoidettuna ja kohdattuna se muuttuukin hienoksi vanhemmuuden voimaksi. Ongelmien kautta olen oppinut, miten toimii hyvä varhainen vuorovaikutus, miten arvokkaalta turvallinen kiintymyssuhde tuntuu ja millä tavalla ne heijastuvat ja laajenevat uusiksi kohtaamisiksi elämän kaikissa vaiheissa.

Kirjan avulla toivon, että voin tukea äidin ja isän itsetuntoa ja omia ratkaisuja vauvaa kuunnellen, vaikka ympäristö tarjoaisi toisenlaisia neuvoja. Kirjani pyrkii vahvistamaan vanhemmuutta ja hyödyntämään sitä ainutlaatuista elämän energiaa, joka sisältyy kohtaamisiin vauvan kanssa “vuorovaikutuksen puutarhassa”. Se auttaa rakentamaan vauvalle parempaa tulevaisuutta, mikä on mittaamattoman arvokasta investointia tulevan elämänlaadun hyväksi. Kirja voi toimia myös ennalta ehkäisevänä, auttaen ehkä ymmärtämään jotain, mikä vauva-arjessa hiertää ja sitten arvioimaan, miten voisi saada apua tukiverkostolta tai käyttää tarvittaessa ammattiapua.

Epämääräiset kirjahaaveeni saivat yllättävää nostetta, kun sain ehdotuksen E-kirjan kirjoittamisesta. Olen hyvin kiitollinen, että kohdalle osui tällainen mahdollisuus opetella puhuttelemaan nuoria perheitä tai heidän läheisiään ajanmukaisilla kanavilla. Kurssilla on paljon uutta opeteltavaa, siihen tarvitaan juuri niin innostavaa ohjaajaa, kuin Pekka on!

Käy lukemassa lisää: varhainenvuorovaikutus.launchrock.co

 

Minna Saarelainen

Mielikuvituksen kehitystä ja tunne-elämän hallintaa Tuhkimon seurassa!

Usko tai älä, mielen hyvinvoinnin kehittäminen on yksinkertainen juttu!

Mielenterveys ja mielikuvitus ovat erinomainen laitekokonaisuus elämänhallintaan, jossa masennusoireet, keskittymisvaikeudet tai lukihäiriö ovat vain arkipäivän kelpo haasteita.

Mielikuvitus on työkalu, jolla oppii kohtaamaan pelkoja terveellä tavalla, ymmärtämään abstrakteja asioita, ja mitä erilaisempia asiakokonaisuuksia. Jos hallitsee mielikuvituksen käyttöä, ymmärtää itseään. Jos ymmärtää itseään, ymmärtää paremmin myös ympäröivää maailmaa.

Tuhkimo on yksi maailman rakastetuimmista ja vanhimmista saduista. Kokoelmateokseen on koottu saman tarinan eri versioita eri puolilta maailmaa yli kahdentuhannen vuoden ajalta. Kirja julkaistaan lokakuussa 2014.

Kirjassa pohditaan tarinoiden ohella konkreettisesti erilaisia tunne-elämän osa-alueita, ja tehtävien kautta peilataan elämää kokonaisvaltaisesti Tuhkimon seurassa. Kirjan avulla helpotusta elämään voi saada myös lukihäiriöiset tai keskittymiskykyiset yksilöt, ikään katsomatta.

Lukeminen on tekniikka, jota voi harjoitella. Aivot ovat lihas, jota voi harjoittaa.
Mielikuvituksen rikkaus odottaa meitä kaikkia. Aloita nyt – olethan valmis kohtaamaan elämäsi!

Sydämellinen kiitos koko kurssista! Kaikesta näkee, että tämän puolesta on tehty taustatyötä ja opiskeltu oikein olan takaa, ja me pääsemme kuorimaan kermat päältä valmiista kakusta!

Käy lukemassa lisää: sagastorybooks.launchrock.co, www.sagastorybooks.com

 

Margareta Sarvela

Askarrellen tonttumaailmaan: tontun valmistus alusta loppuun kaavoineen ja työohjeineen

Uusi e-kirjani, jossa oma kotitonttuni Albert toimii opettajana, opastaa sinua tontun valmistuksessa alusta loppuun kaavoineen ja työohjeineen.

Albert näyttää kuvineen kuinka etenet työvaiheesta toiseen. Sinun ei tarvitse olla kokenut ompelija, tarvitset vain tavallisen ompelukoneen ja halun askarrella omin käsin tonttuja. Tonttu on n. 90 cm pitkä ja mollamaija-tyylinen.

Minä olen Margareta Sarvela, tontuntekijä ja käsityöyrittäjä yrityksessä Ateljee Kodin Silmänilo.
Tein ensimmäisen tonttuni n. 25 vuotta sitten. Sen jälkeen olen tehnyt lukuisia tonttuja useisiin koteihin. Olen pitänyt ”tonttukursseja” kansalaisopistoissa yli 10 vuotta.

Albert on niitä ensimmäisiä tonttuja, jotka syntyivät -90 luvulla. Albert oli kauan hiljaa omassa nurkassaan, enkä huomannut häntä. Sitten eräänä päivänä, kun olin kuvaamassa Ateljee Kodin Silmänilon keittiötekstiilejä, ajattelin että olisi mukava jos vaikka tonttu istuisi pöydän ääressä kahvikuppi edessään. Silloin muistin Albertin ja sen jälkeen Albert on ollut osa elämäämme.

Kirjailija Axel Munthe on sanonut näin: ”Olen hämmästyksekseni kuullut, että on olemassa ihmisiä jotka eivät milloinkaan ole nähneet tonttua. Sellaisia ihmisiä ei voi olla säälimättä. Olen varma että heidän näössään on jotakin vikaa.” E-kirjani julkaistaan syksyllä 2014.

Kurssi on aika haastava mutta tykkään haastavista asioista. Olen oppinut todella paljon uusia asioita!

Käy lukemassa lisää: tonttu.launchrock.co

 

Armi Salo-Tamminen

Miten saat hoidettua velvoitteet ja huolehdittua myös itsestäsi lähiomaisesi yllättävän poismenon jälkeen?

Olen Armi Salo-Tamminen (ins., MKT, verkko-opettaja) ja olen yrittäjän työn ohessa joutunut viimeisen kymmenen vuoden aikana järjestämään kahden lähiomaisen hautajaiset, perunkirjoitukset ja muut käytännön velvoitteet. Olen joutunut maksamaan sievoiset summat asianajopalkkioita puolustaessani testamentinsaajia lapsettoman pariskunnan jakamattomassa kuolinpesässä. ICT-alan koulutusyrittäjänä olen tottunut itse selvittämään netin kautta asioita, jos vastaan tulee jotain sellaista, mikä ei heti ensikuulemisella avaudu. Olen määrätietoinen ja sinnikäs ja siitä syystä ohessa myös itse perehtynyt syvällisesti juridiikkaan ja jäämistökysymyksiin liittyvään oikeuskirjallisuuteen. Kokemuksesta tiedän siis, millaisia yllättäviä haasteita ja suoranaista henkistä väkivaltaa voit joutua kohtaamaan suvun taholta pesää hoitaessasi.

Ikävintä on, jos joku perillisistä haluaa käynnistää selkäsi takana pitkäkestoisen oikeudenkäynnin. Taloudellisten menetysten lisäksi siinä katkeaa helposti kaikkein läheisin ihmissuhde, vieläpä koko loppuelämän ajaksi. Olen parhaillaan siirtämässä jäämistöasioista hankkimiani omia kokemuksia ja tietämystä verkosta ladattaviin digitaalisiin julkaisuihin. Toivon niiden auttavan toisia lähiomaisensa menettäneitä selviytymään eteen tulevista haastavista tilanteista mahdollisimman vähin asianajokustannuksin ja henkisin vaurioin.

Kesällä ilmestyvässä e-kirjassa kerron omien kokemuksieni valossa, mistä olen apua saanut ja kenen puoleen missäkin tilanteessa kannattaa kääntyä. Linkitän kirjan sisällön Suomen yhteiskuntarakenteen taustalla vaikuttaviin isoihin tekijöihin, joita ovat 1) viranomaiset, 2) lainsäädäntö, 3) omaiset ja muu suku sekä 4) oikeuslaitosjärjestelmä. Kirjasta saat käytännön ohjeita ja vinkkejä näitä taustatahoja vasten peilattuna esim. hautajaisten ja perunkirjoitustilaisuuden järjestämiseen. E-kirja tulee helpottamaan käytännön asioiden hoitamista ja toimimaan tukenasi arjen keskellä, jotta et kokisi jääneesi yksin kamppailemaan henkisten voimavarojesi äärirajoilla. Tarkoitukseni on perustaa vähitellen myös vertaistukiryhmä, jolloin samassa tilanteessa olevien ihmisten on mahdollista verkostoitua ja saada apua sekä minulta mentorina että toisiltaan. Kirja kannustaa sinua huolehtimaan päivittäin omasta jaksamisestasi, koska Sinun on ensiarvoisen tärkeätä säästää voimia myös tulevaisuuden varalle.

Lähetän kaikille sähköpostilistalleni liittyville kiitoksena ensi alkuun tiivistelmän lakisääteisestä perimysjärjestyksestä.

E-kirja Mastermind II -valmennus on edennyt johdonmukaisesti. Se on antanut käytännön vinkkejä e-kirjan rakenteen selkeyttämiseen samoin kuin kirjan markkinoinnin aloittamiseen ja tehostamiseen. Pekka Mattila on todella sympaattinen, kannustava ja innostava valmentaja.

Käy lukemassa lisää: omaisentukiopas.launchrock.com

 

Ari Rapo

PHOTODIARY-menetelmäopas: Onnistumisen elämyksiä valokuvapäiväkirjan avulla on opas valokuvapäiväkirjan aloittamiseen. Menetelmä tuo perinteiseen päiväkirjan pitämiseen tai reflektointiin uuden ulottuvuuden

Olen valokuvaaja, kulttuurituottaja ja kasvatustieteen maisteri. Valokuvausta on tullut harrastettua aktiivisesti jo vuodesta 1977 ja ammattimaisesti olen kuvannut vuodesta 1984. Toimin joitakin vuosia kaupallisena kuvaajana omassa studiossani, mutta nyt pyrin keskittymään omiin valokuvataiteellisiin projekteihini. Tällä hetkellä olen kirjastoalalla media- ja ICT-puolen kehitystehtävissä.

Valokuvapäiväkirja on intohimoni. Löysin sen oikeastaan sattumalta kun aloin pohtia miten saisin oman luovuuteni tehokkaammin avukseni. Aloin kehittää siitä menetelmää itseäni varten ja totesin että siitä on hyötyä monessa suhteessa, mm. luovuuden kehittämisessä, ideoiden generoijana ja itsetunnon parantajana.

Olen itse pitänyt valokuvapäiväkirjaa useiden vuosien ajan ja myös tutkinut valokuvapäiväkirjaa minäpystyvyyden näkökulmasta. Valokuvapäiväkirja on yksi päiväkirjan pitämisen muoto. Yksinkertaistettuna se tarkoittaa sitä että valokuva tai ylipäätään visuaalisuus on merkittävässä roolissa päiväkirjassa. Valokuvapäiväkirjassa impulssi päiväkirjamerkinnän tekemiseen lähtee valokuvallisen ajattelun kautta. Tästä puolestaan aiheutuu väistämättä se, että valokuvallinen ajattelu alkaa kehittyä, vaikka se ei välttämättä olekaan valokuvapäiväkirjan päällimmänen tarkoitus. Se tulee kuitenkin mukaan kaupanpäällisiksi sillä rutiini päiväkirjan pitämisessä auttaa siis kehittämään myös omaa ilmaisua ja luovuutta.

Valokuvapäiväkirja on tekijänsä henkilökohtainen agenda tai projekti, jossa hän säännöllisesti tuottaa itselleen merkityksellisiä valokuvia. Valokuvapäiväkirja auttaa hahmottamaan maailmaa, toimii muistin tukena palauttaen mieleen tilanteita, ajatuksia, tunteita. Valokuvan luonne on nimenomaan kehollisuus, jolloin kuvan ottamisen tilanne palautuu helposti mieleen kaikkien aistien kautta. Valokuvapäiväkirjan ehkä tärkein puoli on se, että sen avulla kuvaaja käy jatkuvasti jonkinlaista dialogia itsensä kanssa. Dialogin tarkoitus on tuottaa merkityksiä omaan elämään. Päiväkirja voi olla julkinen tai yksityinen, se voi olla henkilökohtainen blogi, perinteinen verkkosivu, valokuva-albumi, kenkälaatikollinen kuvia, negatiiviarkisto, kuva-arkisto kovalevyllä tai osa jotakin laajempaa verkkopalvelua.

Nimestään huolimatta valokuvapäiväkirja ei sulje tekstin käyttämistä mitenkään pois tässä kontekstissa. Oikeastaan päinvastoin: moni valokuvapäiväkirjatutkimukseeni osallistunut kertoi havainneensa että juuri valokuva päiväkirjassa teki tekstinkin tuottamisen mielekkäämmäksi ja laadukkaammaksi. Ja itse olen huomannut tämän myös.

E-kirjani ”PHOTODIARY-menetelmäopas: “Onnistumisen elämyksiä valokuvapäiväkirjan avulla” (ISBN 978-952-93-3662-3) kertoo valokuvapäiväkirjasta menetelmänä ja ennen kaikkea miten valokuvapäiväkirja kannattaa omakohtaisesti aloittaa. Kirja sopii inspiraation lähteeksi yhtä hyvin niin pedagogista työtä tekeville, menetelmän soveltamisesta kiinnostuneille kuin sellaisille jotka haluavat aloittaa valokuvapäiväkirjan pitämisen omana henkilökohtaisena projektinaan. Kirjassa perustellaan tutkimustiedon kautta miksi valokuvapäiväkirjasta on hyötyä ja esitellään helppoja keinoja aloittaa oma valokuvapäiväkirjatyöskentely.

Käy lukemassa lisää: ekirja.photodiary.fi

 

Liisa Saarela

Pohjoisen puuvartiset kasvit juuresta latvaan: apua kasvivalintoihin vihersuunnittelijoille ja kotipuutarhureille

Kirjoittaja Liisa Saarela, maisemasuunnittelija, pihasuunnittelijana omassa yrityksessä.

Kiinnostukseni puuvartisiin kasveihin syntyi ollessani puutarhakoulussa. Jo silloin huomasin, että Suomi on kasvien kannalta iso maa, kasvuvyöhykkeitä meillä on kahdeksan. Suuri osa kasvikirjojen puuvartisista kasveista menestyy ja viihtyy Suomineidon helmaosassa. Kotipaikkani on suurin piirtein neidon vyötäröllä, josta vielä pohjoisempanakin on elämää ja ihmiset haluavat pihoistaan viihtyisiä ja kauniita monipuolisine kasveineen. Niinpä päätin toteuttaa haaveeni ja koota kirjan Suomineidon yläpäässä menestyvistä puuvartisista kasveista.

Tähänastiset kasvi- ja puutarhakirjat kyllä kertovat monin sanoin ja kuvin miltä kasvi näyttää, kasvuvyöhykkeen, kasvupaikka- ja valovaatimuksen, kukinta-ajan ja kukkien värin, mutta usein juuristosta, ilmansaasteitten ja tuulenkestävyydestä ei ole mainintaa samassa kirjassa. Mukava lisätieto olisi myös kasvin ikä, syysväritys sekä mitkä eläimet herkuttelevat koristekasveillamme.

Tähän e-kirjaan olen koonnut Pohjois-Suomessa kasvuvyöhykkeillä IV-VIII menestyviä tutkittuja ja kokeiltuja puuvartisia kasveja sekä muutamia kestävyydessä III ja IV vyöhykkeiden rajamailla olevia viehättäviä kasveja, vaikka ne eivät ihan varmoja menestyjiä olekaan.

Kirja helpottaa Pohjois-Suomessa vihersuunnittelijoita ja pihojansa rakentavia kotipuutarhureita kasvivalintoja tehtäessä. Kasvikirjoja selaillessamme harhaannumme ihastelemaan ja kadehtimaan etelän suotuisissa oloissa kasvavia ihanuuksia. Tämä kirja esittelee pohjoisessa menestyvää runsasta valikoimaa.

E-kirjana tietopaketti on mahdollista kuljettaa aina mukana, tieto on saatavilla aina missä sitä tarvitaan. Tiedot esitetään taulukkomaisena, yhdeltä sivulta yhdellä silmäyksellä useasta saman suvun ja lajin edustajakasvista. Kirja auttaa käyttäjäänsä tekemään parhaat mahdolliset kasvivalinnat, niin että ne viihtyvät, kasvavat ja tuottavat iloa pitkään mahdollisimman vähillä hoitotoimenpiteillä.

Käy lukemassa lisää: puujapensaskirja.launchrock.com

 

Malin Ekblom

Mitä koirasi haluaa – mitä haluat koirallesi? Lajityypillinen ruokavalio – maukasta ja terveellistä!

Miten olemme ruokkineet rakasta karvaista ystäväämme ennen kuin koiranruoka oli kuivina raksuina säkeissä? Ihan tavallisilla ruoka-aineilla ja ruoantähteillä, höystettynä ripauksella maalaisjärkeä. Raakaruokinta (“barffaus”) on siis paluuta koiran lajityypilliseen ruokavalioon – ilman keinotekoisia lisä- tai säilöntäaineita.

Olen Malin Ekblom, diplomiravintoneuvoja ja koiran luonnollisen ruokinnan asiantuntija. Olen toiminut koirien ravintoneuvonnan parissa vuodesta 2005 ja kirjoittanut kirjan “Koiran luonnollinen ruokinta”, joka löytyy myös ruotsinkielisenä.

Syksyllä 2014 julkaisen ohjelman, joka auttaa sinua tekemään koirasi ruokavalion muutoksen helposti ja turvallisesti – ei oksentelua eikä ripulointia! Käytännönläheisten ohjeiden avulla koirasi vatsa tottuu uuteen ruokavalioon riittävän hitaasti ja kuitenkin tarpeeksi monipuolisesti. Opit, mitä kaikkea koiran ruokavalio tulisi sisältää ja miksi. Myös perusteet ravintoaineista ja koiran ruoansulatuksesta tulevat tutuiksi.

E-kirja MasterMind kurssi on ollut loistava alkusysäys digitaalisten tuotteiden kehittämiselle. Ohjaaja Pekka Mattilalla on reipas ja asiantuteva ote, hän kannustaa tekemään asioita oman mukavuusalueen ulkopuolella ja saamaan asioita tehdyiksi. Näin taidot kehittyvät ja tuotteet tulevat oikeasti tehtyä valmiiksi asti, eikä hyvät ideat jää pöytälaatikkoon pölyttymään.

Käy lukemassa lisää: koiran-ruokinta.fi

 

Petri Pelkonen

Heprean aakkosten kätketty viisaus: uudenlainen mahdollisuus itsenäiseen ja syvälliseen Raamatun tutkimiseen

Olen opiskellut Raamattua vuodesta 2003 ja saanut suuresti apua ja intoa opintoihini heprean aakkosista. Siksi päätin kirjoittaa kirjan näistä pienistä ja pippurisista merkeistä, joilla Vanha Testamentti on alunperin kirjoitettu.

Rabbit ovat tutkineet heprean aakkosten sisältämää viisautta jo vuosituhansien ajan. Kirjani pohjautuu juutalaisten ja kristittyjen kirjanoppineiden viisauteen ja on tarkoitettu Raamatun tutkimisen työkaluksi. Se avaa lukijalleen uudenlaisen mahdollisuuden itsenäiseen ja syvälliseen Raamatun tutkimiseen.

Kirjassa käyn aluksi kevyesti läpi heprean kielen ja israelin kansan historiaa, jotta saadaan tutkimuksille oikea viitekehys. Toisessa osassa opetan heprean aakkosten symboliikan ja tulkinnan perusperiaatteet mahdollisimman selkeästi ja lyhyesti, jotta saat tarvittavan tietopohjan omille löytöretkille Raamattuun. Kolmas osa on kirjan mehevin osa, jossa käyn läpi jokaisen heprean kirjaimen yksi kerrallaan kertoen sen symboliset ja numeraalisen merkityksen ja annan esimerkkejä kunkin kirjaimen käytöstä Raamatussa. Lopuksi kerron vielä Raamatun ydinsanoman heprean aakkosten sisältämien symbolien avulla.

Läpi kirjan tärkeänä osana on heprealaiset tarinat, jotka avaavat käsitystä Israelin kansan ajattelutapaan ja täten myös kirjainten symboliikkaan, sillä symbolit ovat aina jossain määrin kulttuurisidonnaisia. Kirjassa olevat liitteet ja linkit antavat arvokasta lisäapua itsenäiseen Raamatun tutkimiseen heprean kirjaimia käyttäen.

Rohkaisuna tahdon vielä sanoa, että alkuun pääsee helposti, sillä aakkosten symboliikan opiskelu ei vaadi heprean kielen kirjoittamisen, lukemisen tai puhumisen taitoa, vaan kirjaimia tutkaillaan lähinnä kuvina.

E-kirja mastermind on ollut minulle ainutlaatuinen mahdollisuus. Olen jo pitkään tahtonut kirjoittaa kirjan tästä aiheesta, mutta en ole saanut motivoitua itseäni kirjoittamaan. Tämä kurssi on antanut minulle ryhtiä, motivaatiota, työkaluja ja ymmärrystä kirjoitusprosessiin ja uskon vahvasti saavani kirjan valmiiksi kurssin aikana.

Käy lukemassa lisää: heprea.launchrock.com

 

Birger Lindström

Eksoottista juhlaruokaa New Orleansista: opi valmistamaan hyvää Creole- ja Cajunruokaa.

Cajunit ja Creolit ovat kaksi eri kansaa jotka elävät Mississipin deltassa Louisianassa etelä-USA:ssa esim. New Orleansissa. Heidän ruokaperinteensä tulevat ranskalaisesta, espanjalaisesta, portugalilaisesta y.m. keittiöstä ja myös intiaanien ruoasta.

E-kirjani “Kuinka helposti valmistan hyvää Creole- ja Cajunruokaa mukavia juhlia varten” tarkoitus on opettaa helposti ymmärrettävällä tavalla millä lailla jopa vasta-aloittelijat oppivat laittamaan eksoottista juhlaruokaa New Orleans -alueelta missä Cajun- ja Creolekansat asuvat. On monenlaisia alkuruokia, pääruokia ja jälkiruokia sekä sekä monta neuvoa miten menetellä käytännössä. Ohjeissa käytetään paikallisia raaka-aineita kuten rapuja, kalaa, kanaa, possua, jopa alligaattoria. Ruokalajit ovat aika voimakkaasti maustettuja ja tulisia mutta tulisuus voidaan helposti säätää lisäämällä tai vähentämällä pippuria. Lopuksi on vielä ohjeita juhlapöydän kattamiseksi ja muita käytännön neuvoja.

Nuoruudesta asti olen pitänyt hyvästä ruoasta ja olen aina ollut kiinnostunut ruoanlaitosta. En kuitenkaan opiskellut kokiksi vaan valmistuin kemistiksi. Onhan ruoanlaitto monella tavalla eräänlaista kemian toimintaa. Olen laittanut ruokaa lukuisia juhlia varten ja nyt tulen julkistamaan keittokirjan, koska ystäväni monien vuosien ajan ovat pyytäneet reseptejä minulta.

“Kuinka helposti valmistan hyvää Creole- ja Cajunruokaa mukavia juhlia varten” antaa sinulle mahdollisuuden helpolla tavalla laittaa todella maittavaa ja eksoottista juhlaruokaa. Reseptit tehtiin niin yksinkertaisiksi kuin mahdollista, niin että myös ruoanlaiton vasta-aloittelijat pystyvät laittamaan kirjan ateriat.

Käy lukemassa lisää: cajuncreole.launchrock.co

 

Merja Tuominen-Gialitaki

Oliiviöljyn matka puusta pulloon: valitse öljysi oikein, jotta voit nauttia kaikista sen terveyshyödyistä.

Olen Merja Tuominen-Gialitaki, tietokirjailija ja matkailupalvelujen tuottaja. Olen asunut Välimerellä vuodesta 1981 lyhyitä poikkeuksia lukuunottamatta. Olen ollut oliivinviljelijä, öljyn sisäänostaja, maahantuoja ja ravintoloitsija, jonka keittiössä käytettiin pelkästään oliiviöljyä.

Öljyn matka puusta pulloon on ollut minulle tuttu jo kauan, mutta tätä kirjaa tehdessäni olen yllättynyt siitä, miten erilainen tuo matka on Välimeren eri maissa. Toinen yllättävä asia on ollut tavata monta muuta oliiviöljyyn intohimoisesti rakastunutta alan ammattilaista, joiden työn kautta maailmalle virtaa laadukasta tavaraa. Vastaavasti olen myös törmännyt oliiviöljyn pimeään puoleen, väärennöksiin ja laittomuuksiin, joihin arvokas ja kysytty tuote saattaa johtaa.

Kumoan kirjassani monta oliiviöljyyn liitettyä myyttiä, kuten puristus, kylmäpuristus, ensimmäinen puristus jne. ja kerron mitä sinun on hyvä öljyn matkasta tietää. Silloin osaat valita sellaisen extra virgin-oliiviöljyn, jolla loihdit gourmeeta vaatimattomistakin raaka-aineista, jonka terveysväittämät pitävät paikkansa, jonka avulla siedät paremmin infektioita, joka auttaa hallitsemaan painoasi, saa sinut säteilemään, pidentää tasokkaasti elämääsi ja auttaa aivojasi pysymään terävänä koko loppuelämäsi ajan, nostaa energiatasoasi, pitää kivut kurissa, auttaa synnyttämään terveempiä lapsia ja tuo paremman seksielämän.

Tämän opinpolun varrelta löytyy oivalluksia, tarinoita, faktoja ja hienoja makuja – onhan oliiviöljy on aikanaan nostanut kukoistukseen koko länsimaisen sivistyksemme perustana olleet vanhat kulttuurit, joiden hedelmiä edelleenkin nautimme.

Käy lukemassa lisää: tunnistatkoneitsyen.launchrock.com