Näin kirjoitat verkkokurssille myyntisivun, joka tuo kauppaa – ota 5-osainen kaava talteen

Näin kirjoitat verkkokurssille myyntisivun, joka tuo kauppaa – ota 5-osainen kaava talteen

Voit saada verkkokurssille enemmän myyntiä samalla määrällä kävijöitä. Hyvä myyntisivu innostaa ostamaan ja tuo enemmän kauppaa, mutta miten sellainen tehdään. Kun noudatat tätä 5-osaista myyntisivun kaavaa, alkaa verkkokaupan ovipumppu laulaa ja kauppa käydä.

Se on yksinkertainen tosiasia, että myynti ja maksavat asiakkaat ratkaisevat verkkokurssin menestyksen.

Totta kai verkkokurssin sisällön pitää olla kunnossa, oma vahva osaaminen on aina kaiken perusta. Sen avulla syntyy sisältöä, josta ihmiset ovat valmiita maksamaan.

Mutta se ei yksin riitä.

Siksi tarvitaan myyntiä, jotta homma lähtee liikkeelle. Ja tärkein yksittäinen myynnin työkalu on myyntisivu, jonne ohjaat asiakkaita ostamaan verkkokurssin.

Sinun ei tarvitse yksin miettiä ja keksiä, miten hyvä myyntisivu tehdään, sillä siihen on onneksi olemassa toimiva kaava.

Tee myyntisivusta tekstipainotteinen

Ennen varsinaista kaavaa käydään läpi pari tärkeää pointtia. Ihan käytännön syistä myyntisivusta kannattaa tehdä tekstipainotteinen. Videot ovat usein hienoja ja näyttäviä, mutta niiden tekeminen saattaa olla työlästä.

Jos satsaat videoihin ja käytät hillittömästi aikaa niiden kuvaamisen, huomaat, että niiden  muuttaminen jälkikäteen on vaikeaa. Tekstin säätäminen ja hiominen on helppoa, kun saat kokemusta siitä, mikä toimii ja mikä ei.

Kun viesti on ensin tekstipainotteisena hiottu ja testattu toimivaksi, voit sen pohjalta halutessasi tehdä tehdä myyntivideon.

Myynti on asiakkaiden auttamista

Älä silti ryntää näppäimistön äärelle, vaan mieti ensiksi, mitä olet oikeasti tekemässä. Toisille myynti on luontevaa kuin hengittäminen, toisille ei. Joku saattaa pitää myymistä jopa epämiellyttävänä tyrkyttämisenä.

Myynti on oikeasti asiakkaiden auttamista, suhtaudu siihen sellaisena.

Voit auttaa asiakasta saavuttamaan paremman ja helpomman (työ)elämän, ratkaisemaan kiperän ongelman, saavuttamaan lisämenestystä tai vertaisten arvostusta…

Yksi sudenkuoppa, johon moni lankeaa, on ajatella, että tässä nyt myydään erinomaista tuotetta. Mutta asiakas ei ole todellakaan ostamassa tuotetta, vaan sitä muutosta ja parannusta elämäänsä, jonka verkkokurssi mahdollistaa.

Miten asiakkaan elämä muuttuu?

Juju on siinä, että ymmärrät asiakkaan olevan kiinnostunut lähinnä itsestään ja omasta hyödystään. Hyppää siis asiakkaiden saappaisiin ja katsele maailmaa hänen linssiensä läpi:

  • Missä tilanteessa asiakas on?
  • Mihin hän haluaa päästä tai mitä saavuttaa?
  • Mitä hän toivoo tai mistä unelmoi?
  • Mikä häntä vaivaa, mikä pitää hereillä öisin?

Kun pohdit näitä kysymyksiä, on paljon helpompi kirjoittaa asiakkaan maailmasta, ongelmista ja tavoitteista. Voit kertoa, minkälainen muutos on mahdollinen ja mikä tärkeintä, miten sen saavuttaa. Vasta, kun olet myynyt muutoksen, voit myydä verkkokurssin tai -valmennuksen, joka sen mahdollistaa.

5-osainen myyntisivun kaava, joka vakuuttaa ja myy

Kun pohjatyöt on tehty, olet valmis suunnittelemaan ja kirjoittamaan verkkokurssin myyntisivun. Nyt on aika paljastaa käytännössä kerta toisensa jälkeen toimivaksi osoittautunut kaava.

1. Ansaitse huomio

Pääotsikko on tärkeä, koska sillä herätät huomion ja saat jatkamaan lukemista. Suuntaa otsikko suoraan lukijalle: Kerro selkeästi ja yksinkertaisesti, mistä on kyse ja mitä hän voi saavuttaa. Vielä parempi, jos saat vielä mahtumaan sen, miten luvatun tuloksen voi saavuttaa, mutta sen voi kertoa myöhemminkin.

2. Myy muutos

Sitten onkin aika myydä muutos – parempi tuottavuus, korkeampi kunto, rauhallisempi mieli… Eli kerro, millainen muutos on mahdollinen. Avaa myös, miten sen voi saavuttaa. Konkreettiset yksityiskohdat ja esimerkit ovat tässä rautaa, sillä ne vakuuttavat ihan toisella tavalla kuin höttöinen yläpilvi.

Muutoksen ostaminen edellyttää luottamusta. Siksi on myös myytävä se, miksi juuri sinä olet oikea matkaopas menestykseen. Älä pidä kynttilää vakan alla, vaan tuo oma asiantuntemus ja kokemus selkeästi esiin. Kerro, millaisten natsojen takia sinua kannattaa kuunnella.

3. Tarjoa tuote

Sen jälkeen, kun olet myynyt muutoksen, on aika puhua itse tuotteesta, joka sen muutoksen mahdollistaa.  Eli esittele verkkokurssi ja sen parhaat puolet. Auta asiakasta ymmärtämään, mitä hyötyä koulutuksesta hänelle on.

Vaikka kurssi olisi kuinka erinomainen, asiakas innostuu vasta, kun hän ymmärtää, mitä sen sisältö merkitsee juuri hänelle. Näin hän vakuuttaa saavansa rahoilleen vastinetta.

4. Taklaa vastustukset

Kaikista hyödyistä ja hyvistä puolista huolimatta asiakkaan mielessä saattaa vielä olla epäilyksiä. Halpa ja lyhyt verkkokurssi on suht helppo ostaa. Mutta mitä korkeampi hinta tai sitovampi oppimisprosessi on, sitä enemmän ostovastustuksia hiipii mieleen.

Taklaa vastukset pois häiritsemästä, keinoja on monia.

  • Kerro, tai mieluummin näytä, millaisia tuloksia on saavutettu.
  • Päästä asiakkaat kertomaaan omista kokemuksistaan, vertaisten sana painaa paljon valintatilanteissa.
  • Voit myös tarjota ilmaisen kokeilujakson, jolloin asiakas voi itse kokea hyödyt.
  • Rahat takaisin -takuu hälventää tehokkaasti taloudellisiin seikkoihin liittyviä huolia.

5. Konvertoi

Lopuksi on myyntislangin mukaisesti aika klousata kauppa. Jos aikaisemmat vaiheet on hoidettu hyvin, asiakkaalla on tässä kohtaa ainutlaatuinen tilaisuus muuttaa elämäänsä. Tarvitaan enää pieni tönäisy kohti hyvää päätöstä.

Myyntisivulla se tarkoittaa selkeää toimintakehotetta (CTA, call-to-action), joka ohjaa asiakkaan ostamaan verkkokurssin: “Osta nyt”, “Varaa paikkasi heti”, “Lähde mukaan valmennukseen”. Kun kaikki vaiheet on käyty läpi ja luottamus saavutettu, asiakas raottaa kukkaronsa nyörejä.

Myyntisivun tehtävä on rakentaa luottamusta

Jotta raha vaihtaa omistajaa, tarvitaan luottamusta muutokseen, asiantuntijaan, menetelmään ja itse tuotteeseen.

Myyntisivun kaava perustuu luottamuksen rakentamiseen, mutta tekstin sisään kannattaa leipoa lisää luottamusta rakentavia seikkoja.

  • Kaikenlaiset kikkailut toimivat huonosti. Keskity siis selkeään lopputulokseen: Mitä asiakas saa? Vielä parempi, jos voit kertoa, missä ajassa sen voi saavuttaa.
  • Tee viestistäsi mahdollisimman henkilökohtainen ja puhuttele suoraan omaa ihanneasiakasta. Kirjoita kuin puhuisit ihminen ihmiselle, kiinnostavasti, tunteella ja empaattisesti. Herätä muutenkin voimakkaita tunteita, puoleen ja toiseen.
  • Ihminen on sosiaalinen olento, joka luottaa vertaisten kokemuksiin. Käytä siis asiakastestimoniaaleja, jos sellaisia on saatavilla. Vähän samalla tavalla toimivat tunnetut brändit, niiden logot myyntisivulla kasvattavat uskottavuutta.
  • Seiso rohkeasti oman tarjouksesi takana, anna vaikka rahat takaisin -takuu. Siten vähennät ostajan riskejä ja osoitat luottamusta omaan tuotteesi.

Pikakäynnistä verkkokurssibisnes

Varmista myynti ennen kuin verkkokurssia on tehty. Lataa tästä ilmainen opas, joka paljastaa menestyvien yrittäjien Step by step -kaavan.

Lataa opas
Kiitos latauksesta, materiaali tipahtaa kohta sähköpostiisi!
Ohoh! Jotain meni pieleen. Kokeile vielä uudestaan.